Първият за годината тенис турнир от серията Мастърс 1000 -

...
Първият за годината тенис турнир от серията Мастърс 1000 -
Коментари Харесай

Доминик Тийм победи Федерер на финала в Индиън Уелс

Първият за годината тенис шампионат от серията " Мастърс 1000 " - в Индиън Уелс, Калифорния, има новия си първенец. Това е Доминик Тийм, който на финала завоюва с поврат против 5-кратния отличник в конкуренцията Роджър Федерер - 3:6, 6:3, 7:5.

Това е най-голямата купа в кариерата на австриеца, който от през днешния ден към този момент е четвърти в международната класация, измествайки Маестрото. Досега Тийм имаше два изгубени финала на Мастърси. Федерер записа втора поредна загуба на финала в Индиън Уелс - през 2018 година той отстъпи пред Хуан Мартин дел Потро.

Любопитно е, че Тийм е измежду дребното тенисисти с позитивен баланс против носителя на 100 трофеи в тура - резултатът в този момент е 3:2.

В първия сет Федерер проби още първото подаване на своя противник и дръпна с 3:0. Австриецът отвърна, само че при 4:3 Роджър направи нов брейк.

Във втората част обаче нещата се обърнаха. Маестрото сподели съмнения на сервиса си и Тийм се възползва от това. Така той изравни общия резултат, още веднъж с 6:3.

В третия сет Тийм на собствен ред не беше постоянен на началния си удар, само че някак удържа и на собствен ред проби за 6:5, а малко по-късно подвигна триумфално ръце. Следва шампионатът в Маями - още веднъж от " Мастърс 1000 ". /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР