Първият за България Конгрес по трудова медицина и експертиза на

...
Първият за България Конгрес по трудова медицина и експертиза на
Коментари Харесай

Йотова призова за адекватни условия на труд и безопасност на работното място за хората с увреждания

Първият за България Конгрес по трудова медицина и експертиза на работоспособността откри в София вицепрезидентът Илияна Йотова.

Големият теоретичен конгрес е придружен с интернационална конференция по плана „ ЕПСИЛОН “ и се организира под патронажа на вицепрезидента. Основни уредници са Българското академично сдружение по трудова медицина и Факултетът по публично здраве при Медицински университет - София. „ Това е амбициозна цел, която изисква напъните и дейностите на законодателната и изпълнителната власт, на научните среди, на работодателите и на работещите.

Само по този начин може да се подсигуряват в най-висока степен сигурността и здравето при работа и да се основат условия за запазване на работоспособността на българските жители, в това число и на тези със здравословни проблеми и трайни увреждания “, уточни вицепрезидентът. Новите провокации на изменящия се пазар на труда изискват решения и дейности в региона на безвредните и здравословните условия на труд.

Илияна Йотова означи, четвъртата индустриална гражданска война ще докара до промени в трудовите връзки и софтуерните процеси, по тази причина е нужна цялостна смяна на възгледите за здравето и сигурността на работното място. Нужни са нови регулации, които да слагат на качествено ново конкурентно равнище активността и експертизата на трудовата медицина.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР