Първият вицепрезидент на БФС и отговорник за националните отбори Йордан

...
Първият вицепрезидент на БФС и отговорник за националните отбори Йордан
Коментари Харесай

Лечков: Не виждам какви забележки може да имате към БФС

Първият вицепрезидент на БФС и отговорник за националните тимове Йордан Лечков даде обстойно изявление след края на мача сред България и Косово (2:3) от европейските квалификации. Той призна, че равнището на футбола в страната е ниско и това е една от аргументите за това проваляне. В същото време обаче той счита, че БФС не носи отговорност за неприятното положение на националния тим и не схваща за какво му се задават сходни въпроси.

“Не знам кой какво е коментирал. Добре, че сте създали статистика на ударите. Футболът се играе на голове. Мисля, че през днешния ден би трябвало да бъдем по-мъдри и да не атакуваме, тъй като триумфът има доста татковци, а неуспехът една майка. Не желая да съпоставям нашето потомство, тъй като това е неприятна услуга за българсикя футбол. Виждате действителността каква е. От тима на Косово какъв брой от титулярите играят в чужбина, играят всеки мач, всеки ден упражняват? Мисля, че по-добре от мен знаете тези неща и ние би трябвало да бъдем реалисти. Аз не диря виновност в никого. Утрото е по-мъдро от вечерта, по тази причина не желая да върша огромни изводи. Това е действителността, какво значи да се помиряваме? Вече 10 години приказвам едно и също. Отново стоя пред вас, това не е мъжество. Трябва да си забележим вътрешното състезание, кой къде играе, какво вършим. Всеки има мнение, дърпате ме за езика. Всички знаем каква е действителността. Футболът е такава игра, при 2:1 се радвахме всички. Ако играеш всяка сряда и събота, бориш се за Шампионска лига, за Лига Европа, за купата на страната, тогава ще изглеждаме по-добре. Нашето потомство всички играехме в чужбина. И тогава бяхме дребна страна. Сега още по-малка страна от нас игра по-добрият футбол и справедливо завоюва. Това е реалността”, съобщи Лечков.

“Футболът е едно обществено положително или зло. Когато тръгнем да подлагаме на критика, би трябвало да е основателно и да посочваме нещата, които по този начин или другояче се виждат. На футболния съюз ролята ние си я знаем. Не виждам какви заблежки може да имате към нас. Ако вие имахте забележки, щяхте да ни ги посочите. В едно семейство, в случай че няма взаимни отстъпки и вярно ориентиране, няма по какъв начин да се случват нещата. Трябва да бъдем по-разумни. Аз през днешния ден съм прелестно сюрпризиран от публиката. Може да бяха малко, само че подкрепяха. Какви забележки имате към управлението? Българския футбол не зависи единствено от управлението на футболния съюз. Това са футболни клубове, вътрешно състезание, не желая да се дублирам. Това не е роля на футболния съюз да изкарва футболисти. Това е ежедневна работа на клубовете, те са частни. Имам наследник, който и той не желае да спортува. Тези хора, които косовари се водят, са родени в Германия, в Швеция. Днес ни вкара гол вторият най-хубав голмайстор в Турция”, сподели още босът.

“Същите тези момчета в нашия тим биха Холандия и Швеция. Хванете и ме разпънете. Каква виновност имаме ние? През цялото време приказвам, че би трябвало да бъдем обективно сериозни. Имаме нов треньор, на следващия ден ще се съберем да обсъдим по какъв начин ги вижда той нещата. В последна сметка по тази причина сме го назначили. Притеснява ме, че можем да зачеркнем следващото огромно име в родния футбол. Това е ежедневна работа, като един бизнес. Една Черна гора, не са по никакъв начин неприятен тим и те. Това е действителността, би трябвало още работа. Лидер се става на терена, не пред микрофони. Нека приказваме действителни неща. Футболният съюз е регулатор. Ако на някой нещо не му е ясно, би трябвало да седнем на една маса пред вашите камери, с цел да разбираем защо става въпрос. Не чух нито един въпрос за какво левият бек не може да я спре или десният бек не може да я спре. Чисто футболно никой нищо не приказва. Аз съм човек, който схваща от футбол. По наше време по този начин се базираха нещата. Трети въпрос получавам за футболния съюз. Нашето потомство от дълго време не сме футболисти. Всички дружно би трябвало да свършим работа. Да не изпадам в детайлности. Аз се появих да групирам гилзите пред вас. Не съм се скрил. Няма по какъв начин да се получи, в случай че не се промени целият подготвителен процес”, сподели още Лечков.

“11 юни ли е към този момент? Вече започнахме да приказваме за промяна на треньорите. Досега БФС е дал опция на всеки един треньор и всеки, който си тръгне от националния тим, се изкачва с едно ходило нагоре. За всеки един футболист и треньор, националният тим е тармплин. Даже през днешния ден за пръв път си разреших да вляза в съблекалнята на полувремето. Писна ми аз да нося единствено негативи. Никой не сме карали на мощ да идва или да си потегля. Дали сме опция на всеки да развие философията си, да си вика футболистите. Как мога да приказвам от името на футболистите. Към днешна дата е мъчно да се съберем с отобрите. В Косово, които ни надиграха изрично, тяхната федерация не е седнала да споделя по какъв начин да играят. Аз съм тръгнал от Сливен и знам какъв брой съм се борил да стигна до националния тим. Знам каква тежест има това нещо. Ако човек не го осъзнава, не е казусът в това”, приключи сливналията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР