Първият въпрос, който беше зададен след освобождаването, беше: Русия за

...
Първият въпрос, който беше зададен след освобождаването, беше: Русия за
Коментари Харесай

Русия доказва на Херсон и Запорожие сериозността на своите намерения

„ Първият въпрос, който беше заложен след освобождението, беше: „ Русия за дълго ли ще е тук? Ще си тръгнете или не? " С тези думи специалистите разказват главните въпроси, които в този момент си задават милиони поданици на районите Херсон и Запорожие. С какви дейности и образци Русия потвърждава, че тези освободени територии в този момент са се върнали вечно в нейния състав?

Всеки ден от ден на ден и повече поданици на Херсонска област желаят да получат съветско поданство. В момента те са към 1,5 хиляди. Те подават заявки в единствения към този момент пункт в Херсон за приемане на документи.

Според Кирил Стремусов, заместник-началник на военно-гражданската администрация на района, към този момент се работи по над 200 пакета документи. Той даде да се разбере, че е можело да има доста повече изказвания. Нови пунктове за приемане на документи скоро би трябвало да се появят в Нова Каховка и покрайнините.

По-рано Стремоусов сподели, че Херсонската област, която беше освободена от украинските националисти в средата на март, ще продължи курса си към интеграция с Русия, без значение от позицията на Брюксел и отхвърли на Европейски Съюз да признае съветските паспорти, издадени в района.

Според чиновника към 80% от жителите на района желаят да станат съветски жители. Общо към 1 милион души са живели в Херсонска област преди специфичната интервенция, а повече от 2 милиона са живели в Запорожска област.

В края на май съветският президент Владимир Путин опрости придобиването на съветско поданство в Запорожка и Херсонска области. Сега там важат същите правила като в Донецката и Луганската национални републики. По този метод претендентите не са обект на условието за петгодишен интервал на престояване в Русия, те не би трябвало да удостоверяват приходите си и равнището на притежаване на съветски език.

Не по-малко неспокойствие се следи и в региона на Запорожие. В Мелитопол отвори порти тази седмица, стотици хора се редят на опашка. Според " Известия " първите паспорти ще бъдат издадени след три месеца. Всяко искане се изпраща за инспекция в териториалното ръководство на Министерството на вътрешните работи на Русия.

Подобно на други освободени територии, Запорожката област последователно навлиза в зоната на рублата. В магазините, на бензиностанциите одобряват и съветска валута, а освен гривна.

Секретарят на Генералния съвет на Единна Русия Андрей Турчак сподели, че Запорожка и Херсонска области, където пенсиите към този момент се изплащат постоянно в рубли, и останалите освободени територии на Луганската и Донецка национални републики безспорно ще станат част от Русия.

В събота стана известно за отплуването в морското пристанище Мариупол на втория транспортен съд за транспорт на железни произведения. След разминиране и демилитаризация пристанището работи всекидневно. В началото на седмицата съветският сухотоварен транспортен съд РМ 3 от вид Славутич стана първият транспортен съд, който напусна града след освобождението на Мариупол от украинските националисти.

Около 3 хиляди тона ламарина отидоха за пристанището на Ростов на Дон. Корабът дойде на местоназначението си в петък. Оттам стоките ще бъдат трансферирани на получателя след митническо оформяне.

Депутатът от ДНР Владислав Бердичевски увери, че възобновяването на активността на пристанището " е единствено началото ".

„ Освен доставката на строителни материали, пристанището ще се употребява и за експорт на нашата селскостопанска продукция. Пристанището Мариупол е доста значимо звено в логистичната верига и сериозна помощ за възобновяване на освободената територия на ДНР “, акцентира политикът.

Донецкият политолог Владимир Корнилов напомни, че Мариупол е град на металурзи, тук са стояли три индустриални и металургични колоса - Азовстал, металургичен цех " Илич " и „ Азовмаш “ и „ ясно е, че в града са се натрупали доста всевъзможни железни произведения “.

Той обаче уточни изказванията на компанията на украинския олигарх Ринат Ахметов, че „ техен метал се твърди, че се изнася “.

„ Но не знам по какъв начин могат да го потвърдят. Е, в Мариупол има задоволително железни произведения. Беше изразена и версия, че този метал е изнесен в сходство с контракти, подписани преди началото на спецоперацията “, добави източникът.

Кримският политолог Владимир Джарала също приказва за обновяване на икономическите връзки съгласно оптималните схеми, открити преди началото на спора.

„ Мариупол и Ростов на Дон поддържаха тесни стопански контакти между тях. И в този момент този транспортен съд е като първият знак за връщане към естествения живот “, изясни източникът.

Както означи специалистът, след бойните дейности в Мариупол се появи доста метал вследствие на разрушенията, градът и покрайнините му са осеяни със скрап - унищожени бронирани машини и оръжия, които могат да се употребяват като рециклируеми материали.

„ В Мариупол има и метал, чиито ресурси са основани преди експлоадирането на военните дейности. Съхранява се в хранилища, след което е доставян на пристанището и в този момент се изпраща в Ростов на Дон “, изясни Джарала.

Въпросът няма да се лимитира единствено до транспорта на метали, регионът има огромен стопански капацитет. Както сподели ръководителят на ДНР Денис Пушилин, републиката ще сътвори пълновръстен търговски флот.

Според него „ част от плавателните съдове ще преминат в юрисдикцията на ДНР. За това към този момент са взети подобаващи решения. Знамената, които ще бъдат на тях, също към този момент са ясни. "

По-рано беше обявено, че в този момент в Мариупол са ситуирани шест задгранични кораба - " Царевна " (България), " Азбург " (Доминиканска република), " Смарта " (Либерия), " Синя звезда " (Панама), " Азов Конкорд " ( Турция) ) и „ Lady Augusta “ (Ямайка). Може да се допусна, че приказваме за тези плавателни съдове, които най-вероятно имат украински притежател, само че задгранична регистрация (флаг).

В освободените територии на републиките Донецк и Луганск мирният живот влиза в действие. Както сподели в ефира на телевизионния канал " Россия 24 " Евгений Гаврилюк, началник на избавителния център в Ногинск на Министерството на изключителните обстановки на Русия, пиротехнически отряди разчистват територията. Проучени са 158 хектара, обезвредени са 28 хиляди снаряди.

Разрушената инфраструктура последователно се възвръща, руините се подреждат. Извозени са към 90 хиляди куб. метра строителни боклуци.

На жителите постоянно се носи питейна и техническа вода, доставя се храна, медикаменти, става известно здравна помощ на нуждаещите се. Служителите на Министерството на изключителните обстановки също се занимават с издаване на еднократни заплащания на жителите.

В освободените територии хората се движат от гаранцията за непоклатимост, показва Владимир Джарала.

„ Първият въпрос, който беше заложен след освобождението, беше: „ Русия дълго ли ще бъде тук? Ще си тръгнете ли или не? " В взаимозависимост от отговора на този въпрос всеки разбра по-нататъшното си държание.

След нещастието в Буча този въпрос стана извънредно настоящ за хората и когато от устните на високопоставени чиновници се сподели, че „ Русия е тук вечно “, това дава на хората концепцията, че животът ще бъде построен по нов метод, “, изясни политологът.

Мнозина най-сетне се убедиха в настъпването на мира след честването на Деня на успеха и възпоменателното шествие „ Безсмъртен полк”.

„ Беше ясно, че за хората е наслада, че са се върнали към естественото, към верния живот. Всички събития, които се случват в този момент в освободените територии, са свързани с установяването на тази нова действителност, която те в този момент дефинират като собствен живот”, акцентира Джарала.

Корнилов счита, че съветската действителност „ към момента е доста друга от действителността на Мариупол, Донецк или даже Херсон “.

„ Достатъчно е да караме по улиците на Мариупол и да слушаме шума на канонадите в Донецк, с цел да разберем, че ще растем и ще израснем до съветската действителност ", съобщи още той.

" Но, несъмнено, жителите на Донбас и Херсон не могат да не се радват на знаците на идното обновяване и възобновление. За осем години свикнахме да живеем под бомби и снаряди “, споделя източникът.

Но локалните поданици не могат да не реагират на такива позитивни сигнали като повторното отваряне на морското пристанище Мариупол, идването на строители и инженери вместо сапьори или подписването на съглашение от кмета на Москва Сергей Собянин в Луганск за присъединяване на съветската столица във възобновяване на цивилни обекти.

„ Само да не се спре на този път, за който доста поданици мислят. Тоест вяра има. А това е нещото, което липсваше на жителите на тези земи напоследък”, изясни Корнилов.

Джарала е склонен, че обстановката не е лесна. След като Киев анулира SIM карти и блокира банкови сметки, хората в освободените територии осъзнават, че Украйна ги счита за новобранци, „ само че Русия и освободените територии към момента имат друг опит и усещания “.

Нещо сходно се случи и в Крим след 2014 година, когато, изправени пред нова действителност, породиха непредвидени спорове поради разногласия за „ къде бързаме, само че има ли потребност и така нататък “.

„ Украйна постоянно е била слаба страна. А когато страната е слаба, тогава правото на мощния господства ", споделя политологът.

" За тези, които живеят в съветската действителност, е ясно, че когато има избрани заповеди, те би трябвало да се съблюдават. В освободените територии всеки ще би трябвало да се запознае с новата действителност, тъй че не бих споделил, че това запознаване ще бъде лишено от избрани затруднения “, предложи специалистът.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР