Първият в света луксозен спортен ховъркрафт (превозно средство на въздушна

...
Първият в света луксозен спортен ховъркрафт (превозно средство на въздушна
Коментари Харесай

Първият в света луксозен спортен ховъркрафт се продава за 100 000 долара

Първият в света първокласен състезателен ховъркрафт (превозно средство на въздушна възглавница) ще бъде пуснат в продажба за 100 000 $.

С оптималната скорост от към 95 км в час и 190 км пробег при 65 км в час, това е най-бързото транспортно средство амфибия, излизало в миналото на пазара.

Този трогателен нов роудстър се движи върху въздушна възглавница на 18 см от земята, позволявайки на водачите да минават по вода и придавайки ново значение на термина офроуд транспортно средство.

Проектиран от компанията Von Mercier, Arosa „ съчетава авангардните нововъведения на ховъркрафт и електрическо транспортно средство “.
View this post on Instagram
A post shared by Engear TV (@engeartv)

Има открита пилотска кабина с тандемно ситуирани седалки като в военен аероплан, както и цифрово табло. Автомобилът разполага с бензинов мотор, който зарежда три електрически мотора плюс батерия.

Може да наподобява като че ли има великански джанти, само че това, в действителност, са ротори и са част от система, която, съгласно VonMercier, ще направи Arosa „ най-маневреното транспортно средство на въздушна възглавница в света “.

Ховъркрафтите са известни с това, че от време на време са неуправляеми, само че усъвършенстваната система за ръководство на посоката на Von Mercier дава обещание превъзходна маневреност.

Тя подсигурява опция на лидера да стопира, да завива, да се движи обратно и да върви напред с лекост. Превозното средство също по този начин има странични палуби като лодка, тъй че да има място за повече хора.
View this post on Instagram
A post shared by Daily Jiddat Karachi (@dailyjiddat)

Von Mercier ще създаде 50 броя от своята Arosa като начало и се надява да ги пусне в продажба до лятото. Около 180 клиенти до момента са „ изразили предпочитание да закупят Arosa “, оповестяват от компанията, представени от Daily Mail. Цената от 100 000 $ обаче може да се увеличи, в случай че се избере вид персонализиране.

Тъй като ховъркрафтите нормално се класифицират като лодки, Arosa не може законно да се ръководи по публични пътища. Като начало компанията вижда своето откритие като огромна атракция за притежателите на яхти, които могат да излязат на сушата с Arosa.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР