Първият в досегашната история на наградите Оскар филм от Нигерия,

...
Първият в досегашната история на наградите Оскар филм от Нигерия,
Коментари Харесай

Изборът на Нигерия за "Оскар" е дисквалифициран заради диалог на английски

Първият в досегашната история на премиите " Оскар " филм от Нигерия, кандидатствал в категорията най-хубав интернационален игрален филм, е бил дисквалифициран от уредниците, което провокира рецензия от страна на неговия режисьор, писа Би Би Си.

Филмите в категорията, известна до момента като най-хубав чуждоезичен филм, би трябвало да имат доминиращ разговор на език, друг от британски.

Въпреки това 95-минутният филм " Лъвско сърце " (Lionheart) в огромната си част е на британски. Има 11-минутна част на езика игбо.

Режисьорката Женевив Еннажи съобщи, че филмът демонстрира метода, по който нигерийците споделят.

В " Туитър " се появи и коментар от името на американската режисьорка Ава Дюверней, която подлага на критика решението на Академията, защото британският е формалният език на Нигерия. " Забранявате на тази страна изобщо да се състезава за " Оскар " на формалния си език ли ", пита тя. Дювернай е първата чернокожа жена, режисирала игрален екшън филм с бюджет за над 100 млн. $ през 2016 година.

Еннажи, която е режисьор на дисквалифицирания " Лъвско сърце ", добави нейния коментар с обяснението, че британският е като мост сред над петстотинте езика, които се приказват в тази страна. В различен собствен туит тя сподели още: " Не сме избирали кой да ни колонизира. "

Английският продължава да е формален език в Нигерия, защото страната е английска колония в продължение на близо век до оповестяването на независимостта й през 1960 година

Филмът " Лъвско сърце ", който се излъчва по " Нетфликс ", споделя за нигерийка, която се пробва да избави компанията на татко си в общество, доминирано от мъже.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР