Първият в България Демонстрационен павилион с почти нулево енергийно потребление

...
Първият в България Демонстрационен павилион с почти нулево енергийно потребление
Коментари Харесай

Откриват първият в страната Демонстрационен павилион с почти нулево енергийно потребление

Първият в България Демонстрационен павилион с съвсем нулево енергийно ползване ще бъде открит на 10 октомври от 10:30 часа на бул. „ Цариградско шосе " № 72, Научен комплекс 2 - Българска академия на науките.

Цeнтралната лаборатория по слънчева сила и нови енергийни източници на Българска академия на науките (ЦЛ СЕНЕИ/ ще показа първата постройка в България с фасада от стъклопакети с циркулиращ воден поток. Идеята на създаването е водата да улавя слънчевата сила и получената топлота от нея да бъде употребена за потребностите на постройката.

Уникалният артикул дава решение за оптимално оползотворяване на дневната светлина и реализиране на най-благоприятен вътрешен комфорт. Иновацията цели да способства за построяването на офис постройките на бъдещето.

Председателят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски и проф. доктор инж. Дитер Брюгеман (координатор на проекта) ще открият формалното събитие. Ще вземат участие сътрудници от Германия, Испания и България по план InDeWaG ( " Industrial Development of Water Flow Glazing Systems " ), финансиран от стратегия „ Хоризонт 2020 ", направление „ Енергийна успеваемост ".

Събитието се посвещава на 150-годишнината от основаването на Българска академия на науките и финала на плана InDeWaG.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР