Първият учебен ден винаги е повод за много емоции. Няма

...
Първият учебен ден винаги е повод за много емоции. Няма
Коментари Харесай

Първокласниците от 120 ОУ "Г. С. Раковски" с дарение от ЕКО България и поздрав от министър Вълчев

Първият образователен ден постоянно е мотив за доста страсти. Няма две отзиви, че най-вече се вълнуват първокласниците, за които първият учебен звънец е като сигнал за началото на една нова, непозната и изпълнена с завършения част от живота им.

За 100-те първокласници на столичното 120 ОУ " Г.С. Раковски " вълненията бяха даже още по-големи. По случай първата си среща с учебното заведение, те получиха страховит подарък от бензиностанции ЕКО и бяха поздравени от трима доста специфични посетители. Първият беше самият министър на образованието и науката господин Красимир Вълчев, който се обърна към малчуганите с думите:

" Честит двоен празник! По щастливо стичане на събитията, с изключение на първия образователен ден, през днешния ден почитаме и паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Първият образователен ден не е формален празник, само че съгласно мен е един от най-празничните дни в годината. Кога и къде на друго място можем да забележим толкоз доста цветя и усмивки? Днес е денят на позитивното ново начало, а образованието е това, което ни сплотява ", съобщи министър Вълчев.

Освен министъра, измежду формалните посетители бяха и кметът на регион " Лозенец " господин Любомир Дреков и изпълнителният шеф на " ЕКО България " господин Алексис Атанасопулос.

" За мен е същинска чест да бъда тук през днешния ден и да споделя страстите от този толкоз значим и трогателен ден. Животът и сигурността на децата са най-важното нещо за всеки от нас. Поради тази причина, ние би трябвало да дадем всичко от себе си, с цел да ги научим на разпоредбите за пътна сигурност. Точно това ни стимулира да дарим тази интерактивна игрална площадка за проучване разпоредбите за придвижване ", показа изпълнителният шеф на бензиностанции ЕКО господин Атанасопулос.

Дарението, което петролната компания направи за първокласниците, включва специфична интерактивна площадка за образование по пътна сигурност, образователни пособия, светлоотразителни жилетки, светлоотразители за раница и учебна стратегия за оцветяване. Естествено, децата бяха най-силно впечатлени от интерактивната площадка с размери 10х6 метра, която съставлява смален макет на градска среда с пътна маркировка, знаци и светофари. Мотивацията зад дарението е, най-малките участници в придвижването да учат разпоредбите за пътна сигурност по най-хубавия и прелестен за тях метод - посредством игри и занимания. Жестът на бензиностанции ЕКО е част от дълготрайната им самодейност за обществена отговорност, целяща да увеличи пътната сигурност в България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР