Първият учебен ден ще бъде присъствен. Ще бъде трудна година.

...
Първият учебен ден ще бъде присъствен. Ще бъде трудна година.
Коментари Харесай

Красимир Вълчев с още подробности как COVID-19 ще промени училищата

Първият образователен ден ще бъде присъствен. Ще бъде сложна година. Това разяснява просветителният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

"Няма безусловно безвредна среда. Но прилагайки комплекс от ограничения, ще се опитаме да ги направи по-безопасни ", разяснява той.

Министърът изясни, че за 1-ви, 5-и и 8-и клас ще има тържества, само че като цяло задачата е учениците да са разграничени, да не са на едно място при откриването на образователната година. Ще бъде засилена хигиената. Ще бъде обезпечена топла вода, сапуни, дезинфектанти.

"Всички закрити пространства, без класните стаи, би трябвало децата да бъдат с маски. Това важи за всички. Началните учители няма потребност да носят маски, само че тези учители, които посещават разнообразни часове, ще бъде наложително. За тях може и закупуване на шлемове. Всеки ден ще има къса сказка да се изясни отговорността на децата ", изясни Вълчев.

При тази сказка да вземем за пример ще се питат децата имат ли признаци, има ли ли са взаимоотношение с болен.

Дистанция сред паралелки, само че в класните стаи няма по какъв начин да се случи и няма да се упорства, стана ясно още от думите му.

Няма да има наложителен термоскрийнинг.

Ще се търси вид часовете на класовете да са по този начин направени, че да няма взаимоотношение сред всички деца. Седмичната стратегия обаче се резервира.

"Като цяло главният проблем е неналичието на учители. На всеки се случва да отсъства, да се разболее, подготвяме лист с помощни учители, ще включим и студенти ", сподели Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР