Първият у нас фестивал за бодиарт изкуство се завръща с

...
Първият у нас фестивал за бодиарт изкуство се завръща с
Коментари Харесай

Tattoo Fest Sofia създава първия у нас Музей на татуировката

Първият у нас фестивал за бодиарт изкуство се завръща с 14-тото си подред издание в София. Tattoo Fest Sofia 2019 ще събере на едно място татуисти и сродни субкултури на 15 и 16 юни в зала „ Универсиада”.

Почитателите на бодиарт изкуството ще имат шанса да се срещнат онлайн с български и непознати студиа и техните творби, стилове и техники.

На фестивала ще бъде построен и първият в България Музей на татуировките, който ще опише на всички гости тяхното значение за античните култури и еволюцията на бодиарта до през днешния ден.

Специален посетител на събитието ще е международно известният македонски татуист Горан Мичич, който ще организира профилиран мастър клас за другите техники и стилове на татуирането. Фестивалът ще предложи разнообразна стратегия и през двата дни.

Посетителите ще имат опция да видят неповторимото осъществяване на Evolution Dance Studio от Москва, които са подготвили зрелищни въздушни и отвесни акробатични осъществявания. Феновете на танцовото изкуство ще могат да видя и специфичното осъществяване на брейк танцьорите от Breaking School BlackStorm.

Музикалната стратегия ще бъде изпълнена с разнообрази е от стилове. Илян Ружин от Фалшименто е подготвил сет с rockabily, indie и pop в първия ден на фестивала. Щафетата след него поема Джулиета Интергалактика с диско, итало и нюуев сет.

Феновете на Trap, Rap, Rap core и Hardcore музиката ще чеят осъществяването на Sava & Marton. Първият фестивален ден ще приключи с Rawland.

Неделята ще продължи с Ilko и хип хоп, old scool, alterantive сет. След него превключваме на електро и инди поп с Мартин и ще приключим с нюуев и готик звучене с Gothprince.

Бодиартът не е единствено мастило под кожата и това ще покаже Mаноела Игнатова от Henna Nomad. Тя е хена актьор от Пловдив, който черпи ентусиазъм от другите култури и основава собствен личен жанр Мехенди. Освен нея ще се изяви и художникът Калин Попов, който ще рисува по тялото с аерограф.

Две художествени колаборации ще се случат на фестивала сред татуиста Емил Сапаревски и художникът Събин Бойкинов. Te ще вземат присъединяване в art fusion сесия, в която всеки от двамата ще рисуват два противоположни края стена, до момента в който не се срещната в средата. Към това предизвикателство се причислява и цифровият художник Мирослав Петров, който дружно със Събин ще импровизират върху таблети, а посетителите ще могат да следят процеса на особено построени за това огромни екрани.

На Tattoo Fest Sofia 2019 посетителите ще могат да открият доста тату консумативи, здравна козметика за грижа за кожата по време и след довеждане докрай на татуировката. Щандове с дизайнерски бижута и облекла, както и Барбър ъгъл. В особено построен фото ъгъл посетителите ще могат да си създадат професионална фотосесия на татуировките си. Фестивалът е отворен и за най-малките - за тях е очакван детски ъгъл, в който да развихрят въображението си с мастило в ръка.

Гуруто на японската кухня и суши началник Петър Михалчев, който е жури в телевизионното предаване „ Мастършеф “, също се включва във фестивала като един от най-татуираните началник готвачи в България. Той ще показа кулинарно шоу и ще посвети посетителите в техниките на японската кухня.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР