Първият цялостен мастър клас за блокчейн и етериум в България

...
Първият цялостен мастър клас за блокчейн и етериум в България
Коментари Харесай

За първи път в България ще се проведе мастър клас за блокчейн и етериум


 За първи път в България се организира мастър клас за блокчейн и етериум

Първият повсеместен мастър клас за блокчейн и етериум в България се провежда от Телерик Академия в партньорство с LimeAcademy – обучителна самодейност на LimeChain. С този курс се слага началото на Telerik Academy Master – ново направление от стратегии за експерти с опит в областта на ИТ, цифров маркетинг и други.

„ За да се развива един специалист и да бъде постоянно в крайник с най-новите технологии, би трябвало непрестанно да усвоява нови познания. За страдание предлаганите в България образования за хора с опит са мощно лимитирани. Затова естествената последваща стъпка от развиването на Телерик Академия беше да осигурим обучителни стратегии за тези експерти. Радваме се, че първото ни образование е в партньорство с специалистите от LimeChain и визира едни от водещите софтуерни тематики “, отбелязва Светозар Георгиев, съосновател на Телерик Академия.

Първата стратегия е на тематика „ Ethereum Developer Master Class “, като тя обгръща две от най-популярните в световен мащаб технологии – блокчейн и етериум. Тя ще има на практика фокус и включва действителни образци от бизнеса, работа по планове и заключителен двудневен на практика уъркшоп. В рамките на курса участниците ще усвоят основни познания и умения, нужни за сполучлива професионална реализация като етериум разработчици.

Лектори в мастър класа са експерти със стабилен опит в основаването на блокчейн решения, част от екипа на LimeChain. Сред тях са Георги Спасов – управлявал реализацията на софтуерни планове за компании като IBM и pCloud, преподавател на интернационалните конференции и отличен с признанието „ топ консуматор “ от Blockchain Developers Academy, Даниел Иванов – взел участие в основаването на корпоративни решения, основани в облака, на SAP, Огнян Чиков – разполагащ със 7 година опит в Siemens, и Мартин Григоров – работил като frontend и backend разработчик в SAP и IBM.

„ Участниците ще научат какво се крие зад блокчейн технологията и главните правила за децентрализация, каква е ролята на криптографията, по какъв начин да пишат смарт договори и да работят с основни за блокчейн сферата принадлежности и приложения. В програмата обръщаме особено внимание и на най-актуалните сега блокчейн практики, тъй че след завършването ѝ участниците ще могат да основават цялостни работещи блокчейн планове “, разяснява Георги Спасов, съосновател и блокчейн проектант в LimeChain.

Участие в пилотния мастър клас

За да вземат участие в първото издание на програмата, искащите е належащо да получат покана от уредниците на база на рекомендация от сътрудник от ИТ общността. Също по този начин всеки поканен може да предложи още един човек. Кандидатите, които са отвън първичния лист, могат да изпратят малко известие през уеб страницата на програмата до 25 септември, като опишат с какво присъединяване им би асъдействало обогатяването на мастър класа.

От претендентите се изисква да разполагат с най-малко 1,5 година опит в създаването на програмен продукт и да преминат къс тест. Предишен опит с блокчейн и етериум не е наложителен, само че е плюс. Кандидатите ще бъдат осведомени за финалната селекция при започване на месец октомври. Самият курс ще започва на 9 октомври и ще продължи до 2 декември. Той ще се организира в обучителния център на Телерик Академия в Campus X, всеки вторник и четвъртък от 18:30 до 20:30 ч.

За Telerik Academy Master

Telerik Academy Master е напълно ново направление на Телерик Академия, предлагащо обучителни стратегии за експерти с опит, които желаят да надградят квалификацията си с знания за едни от най-горещите технологии и тематики и да ускорят кариерното си развиване. Форматът на стратегиите дава опция на участниците да съчетават работа на цялостен работен ден и Telerik Academy Master чрез вечерни образования и такива през уикенда, които са с уравновесени активност и периодичност.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР