Първият център от затворен тип за бежанци към Държавната агенция

...
Първият център от затворен тип за бежанци към Държавната агенция
Коментари Харесай

Готов е първият бежански център от затворен тип

Първият център от затворен вид за бежанци към Държавната организация за бежанците към този момент е подготвен, само че ще проработи едвам откакто бъде обзаведен, оповестява БТВ. Превръщането на директния център в Пъстрогор на процедура в затвор струваше близо 2 милиона лв., обезпечени от Европа.

Скъпи поправки стартират и в бежанския лагер в Харманли. В същото време, центровете на организацията са съвсем празни.

В Пъстрогор ще бъдат настанявани единствено лица, които са направили нарушаване на вътрешния ред.
Транзитният център, за който Европа към този момент повторно харчи пари, откакто един път го построи, към този момент е празен.

С новите мебели, ще влязат и бежанците. Капацитетът на центъра е дребен, съвсем колкото миграционния напън. Едва 300 чужденци на месец в този момент задържа Министерство на вътрешните работи по границата или навътре в страната.
Бежанци няма, само че страната ремонтира стремително и поставя решетки.

В Харманли също стартират поправки. В ход са процедури по градеж на пречиствателна станция, детска площадка, а един от корпусите ще бъде от затворен вид. Строителството надали ще попречи на хората вътре, тъй като 75% от потенциала на лагера е празен.

Почти всеки втори чужденец не дочаква статута си в Харманли. Една част от тях са на външни адреси, а други вероятно не са на територията на България.

Именно външните адреси са пътят за бягство от България. Фалшивите регистрации към този момент са бизнес, а рекордьор по мними бежанци новодомци е Поляново, където на хартия живеят 31 чужденци.

По данни на Министерство на вътрешните работи, от началото на годината над 4000 чужденци са избягали от бежанските центрове.

От тях 1300 са арестувани навътре в страната или в опит да я изоставен незаконно. В същото време статистиката регистрира над 80% по невисок миграционен напън по държавната ни граница по отношение на предходната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР