Първият тим на България за кадетки в състав Елия Бърдарова,

...
Първият тим на България за кадетки в състав Елия Бърдарова,
Коментари Харесай

Първият тим на България зае шесто място на турнира за Европейската купа на сабя в Барселона

Първият отбор на България за кадетки в състав Елия Бърдарова, Ралица Гаджева, Мия Лицова и Мария Тодорова се класира на шесто място на шампионата в Барселона за Европейската купа на сабя. Вторият тим Ая Аройо, Карина Карачорова и Моника Николова и Виктория Витлиемова приключи на 12-а позиция. В конкуренцията участваха 17 отбора от 9 страни.

В първата среща от елиминациите, годна за място измежду най-хубавите осем, Бърдарова, Гаджева, Лицова и Тодорова победиха втория отбор на Испания с 45:38. В дуела за място на полуфиналите сабльорките отстъпиха пред първия отбор на Германия с 37:45 и заеха влиятелното шесто място.

В самостоятелната конкуренция при кадетите участваха 199 състезатели от 24 страни, а България беше показана от 9 сабльори Даниел Александров, Константин Атанасов, Никола Господинов, Йоан Ангел Чакъров, Симеон Далеков, Никола Меицов, Станимир Пелов, Радослав Воденов и Никола Иванов.

Данаил Полишев приключи на 60-о място на рапира на шампионата за кадети в Братислава (Словакия), годен за Европейска купа. В самостоятелната конкуренция на надпреварата участваха 260 фехтовачи от 28 страни, а България беше показана от Атанас Гюров, Велислав Великов, Данаил Полишев, Димитър Панайотов и Росен Великов.

В групите Полишев записа три победи от пет срещи, а в директните елиминации още два триумфа. В дуела за влизане измежду най-хубавите 32 българинът отстъпи пред Улис Фурнел (Франция) с 10:15.

Атанас Гюров излезе от груповата фаза с две победи от шест срещи, само че загуби в директната елиминация за влизане в 128-цата от Якуб Розмус (Словакия) с 10:15. На Росен Великов малко не му доближи да влезе в елиминационния кръг.

В отборната конкуренция българският отбор в състав Данаил Полишев, Атанас Гюров и Димитър Панайотов зае 32-о място.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР