Първият тамплиер в България и дългогодишен Канцлер на Велик Приорат

...
Първият тамплиер в България и дългогодишен Канцлер на Велик Приорат
Коментари Харесай

Скръбна вест: Почина дългогодишият Канцлер на Велик Приорат България

Първият тамплиер в България и дълготраен Канцлер на Велик Приорат България Асен Янев е умрял след малко боледуване. Това оповестиха на формалната си страница във Facebook от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България.

" Почина нашия Брат Асен Янев! Почина първия Тамплиер в България! Почина обичаният от всички дълготраен Канцлер на Велик Приорат България! Братко Асене, ти се пресели в редиците на небесното войнство на Господ Бог и вечно ще останеш пазач на християнството! Почивай в мир! ", написаха от организацията.

Асен Янев, който умря на 67-годишна възраст, е признат е за член на Ордена на рицарите тамплиери през 2002 година Интересът му към тази военно-християнска организация е от дълги години. Запознава се с представители на придвижването около контактите си зад граница, като началник на огромна компания за аварийни автомобилни елементи. Избран е за член на Ордена от контраадмирал Джеймс Кери, Велик занаятчия на Ордена на тамплиерите.

" Орденът на тамплиерите е регистриран съгласно българските закони и е неправителствена организация. Има статут на съветник към икономическия и обществения съвет на Организация на обединените нации, където имаме и непрекъснати представители. Върши се съответна работа, за която се носи съответна отговорност, не сме станали рицари да се пъчим с някакви странни одежди и ритуали, както някои си мислят ", изяснява в свое изявление пред " Стандарт " от 2006 година Асен Янев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР