Първият стикер, удостоверяващ 100% ваксиниран персонал в обект, беше поставен

...
Първият стикер, удостоверяващ 100% ваксиниран персонал в обект, беше поставен
Коментари Харесай

Нов стикер: 100% ваксиниран персонал в хотел

Първият стикер, удостоверяващ 100% имунизиран личен състав в обект, беше подложен персонално от министъра на туризма доцент Стела Балтова и основният държавен здравен контрольор доцент на хотел в курорта „ Албена ”, съобщи.
„ Тези стикери ги обмислихме дружно двете министерства на туризма и на опазването на здравето и първите бяха отпечатани в сряда ” – сподели министър Балтова. „ Чуждестранните туристи се интересуват от две неща, когато възнамеряват отмора – равнището на заболяемост и степента на имунизация на личния състав. Другото, с което ще продължим, е, че България ще взе участие в европейски фонд за 100 млн. евро за PCR- и бързи антигенни проби, които да се оферират на гостите, главно когато отпътуват от страната ни ” – сподели още Кунчев. Той добави, че на първо време ще бъдат доставени такива проби на летищата в София, Пловдив и Варна.
 Омбудсманът сезира здравния министър за преболедувалите COVID-19, които не могат да получат документ Омбудсманът сезира здравния министър за преболедувалите COVID-19, които не могат да получат документ
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров, в която упорства той да сложи на европ...
Според експерта, спасението ни от четърта Ковид-вълна с мутирали разновидности на вируса е само във имунизацията, за което би трябвало да се работи непрестанно измежду хората и те да се убеждават, с цел да се реализира груповият имунитет от 70 %. „ България е на 23 място по заболямост в Европа и на четвърто на Балканите ”, уточни доц.Кунчев. „ Ваксинацията би трябвало да стане фирмена политика в сектора. ”Албена ” е доста добър образец за намирането на хармонията в противоепидемичните ограничения – да са задоволително ефикасни и да не са натрапчиви, както и за намирането на метода за увещание на личния състав да се имунизират ”, съобщи министър Балтова. „ В комплекса към този момент работят към 600 чужденци, 200 – от Казахстан и 400 – от Украйна, предлагаме им ведната опция за имунизация ”, сподели изп. шеф Красимир Станев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР