Първият специално назначен готвач за експедицията до Антарктида тази година

...
Първият специално назначен готвач за експедицията до Антарктида тази година
Коментари Харесай

Избраха първия специално назначен готвач за експедицията до Антарктида

Първият особено назначен готвач за експедицията до Антарктида тази година към този момент е определен. След тежка борба сред 37 претенденти, трима бяха позволени до кухнята на началник Цветомир Николов за на практика изпит.

Това са тримата претенденти позволени до последния стадий на изпита за готвач на Антарктида. И тримата подготвени да провокират себе си при рискови условия.
Уляна Яркова: Една фантазия, една опция и чест, в случай че ме изберат.

Калоян Добрев: Заради предизвикването, това е нещо, което се случва един път в живота и считам, че ще е неповторимо прекарване и премеждие.

Пламен Георгиев: Температурите, белите нощи, нямането на интернет и телефон и всеобщите връзки не са проблем.
Изискванията към претендентите са да могат да готвят за доста хора в лимитирано пространство и условия. Журито е безогледно.
Галина: Казвам се Галина и съм готвила част от четирите сезона на антарктическата експедиция и по тази причина съм през днешния ден тук.
Хлябът на Антарктида от време на време се постанова да се подготвя с вода от разтопения сняг в близост, признава Галина. Затова за изпита тук в България, претендентите са провокирани с нещо просто. Изпитът обаче ревизира издръжливостта на душeвността им.
Галина: Те ще подготвят две съществени неща, които постоянно се готвят на българската хижа на Остров Ливингстън. Ще би трябвало да подготвят самун към 600 грама и 4 порции пиле с ориз. По какъвто метод намерят за добре, а ние ще следим по какъв начин работят и по какъв начин си взаимодействат. Защото в онази среда човешкото взаимоотношение е доста значимо.Христо Пимпирев: Там сме в едно затворено общество, би трябвало да имаш доста мощна душeвност. Антарктида е различен свят, то е един континент, който е като една друга планета. Така че би трябвало да имаш необятно отворени очи към това, което ти дава този континент.Цветомир Николов: Най-вече търсим организационни качества и това да са чисти и подредени. Готвачът би трябвало да е наясно, че провизиите са разпределени вярно и знае какво прави. Хлябът е нещо, което там се прави на ръка и благодарение на един дребен миксер. Когато имаш да правиш самун за 9 до 20 индивида си е предизвикателство.
Задачата за Пламен наподобява лесна, споделя тайната си за апетитен самун.
Пламен Георгиев: Учените потвърждават, че най-после на ръцете хората имат най-силните енергийни окончания, които спомагат потвърдено за усета на храната и хляба, тъй че обич, най-много обич му би трябвало, брашно, квас може повече по-малко, разнообразни типове, само че би трябвало обич.Калоян Добрев: В случая аз ще сготвя в конвектомат ориза, дружно с пилето, ще го обезкостя настрана.
Експедицията би трябвало да тръгне на 9 ноември от София. Какво ще открият въз основата след тежката полярна зима обаче никой не знае.
Христо Пимпирев: Какви температури ще посрещнат новия готвач там - във всички случаи под нулата. Надявам се да не са по-ниски от минус 10. Но там най-страшни са бурите, мощните ветрове, имало е случаи когато лодките дебаркират с първите и пред тях се изправя една ледена стена от 5 м, по която би трябвало да се вършат стъпала.
След дълъг изпитен ден журито избра единствената дама, която стигна до последния кръг.
Уляна Яркова: Ще се активизирам и затягам багажа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР