Първият сняг за тази зима вече е в Западна България.

...
Първият сняг за тази зима вече е в Западна България.
Коментари Харесай

Честит първи сняг! С какво време ще посрещнем декември

Първият сняг за тази зима към този момент е в Западна България. С понижението на температурите през нощта в София, Разград, Перник и Кюстендил преваляванията от дъжд минаха в сняг.

Днес над страната ще вали дъжд и сняг, като е разгласен жълт код за всичките 28 области. Минималните температури ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса, за София минус 2. Максималните температури ще се намалят и ще бъдат сред 0 и 5 градуса, за София 2, в северните региони от 1 до 3, на юг от 3 до 5 градуса, а по Черноморието ще бъдат към 9-10 градуса.

Снежната завивка в по-голямата част от страната няма да надвиши 5 см. В централните и източните региони на Дунавската низина обаче снегът ще е изобилен и ще натрупа до 10-15 см, в областите на североизток с местни натрупвания до 20 см. Снегът на изток ще е влажен и тежък и ще основава условия за спиране на електропроводи и строшаване на клони на дървета. Силният вятър пък е причина за снегонавявания.

Общо 185 снегопочистващи машини все още са на терен в София и правят обработки против замръзване на улици и булеварди. Работи се във всички 24 региона на столицата. Продължава работа по култивиране на трасетата на градския превоз, стръмни сектори, съществени улици в кварталите, оповестяват от Столичната община.

Обработки се правят и на Южна дъга на Околовръстен път, както и на общинските пътища.

Във вторник на всички места преваляванията ще са спрели, единствено е допустимо едва да превали дъжд по Черноморието. Остава студено.
 7 неща, които да извършите до края на декември, с цел да започнете с шанс новата година  7 неща, които да извършите до края на декември, с цел да започнете с шанс новата година  7 неща, които да извършите до края на декември, с цел да започнете с шанс новата година  7 неща, които да извършите до края на декември, с цел да започнете с шанс новата година
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР