Първият сняг вече е тук. Макар есента дори още да

...
Първият сняг вече е тук. Макар есента дори още да
Коментари Харесай

Първият сняг вече е тук

Първият сняг към този момент е тук. Макар есента даже още да не е настъпила публично, снежинки покриха Боровец. Днес следобяд хижа Ястребец побеля, заяви Meteo Balkans, представен от „ 24 часа “.

През последните дни времето у нас е много несигурно. Припомняме, че в събота мощна стихия удари Бургаско. На места беше оповестено бедствено състояние. Нанесени са съществени материални вреди.

В Бургаско имаше паднали дървета, съборени къщи и яхти, завлечени в морето, потърпевши хора. Това е единствено част от равносметката от стихията. Община Поморие разгласи отчасти бедствено състояние и събра спешен щаб за справяне с последствията от бурното време.

Днес пък ураганен вятър безусловно отвя Добрич и Русе.

Вятър с пориви от над 120 км в час прекърши клони и цели дървета в Русенско. Част от село Бъзън е без ток поради щета в трафопост. Екипи на Пожарната отстраняват падналите върху пътното платно дървета. Още късно нощес над Русе стартира да духа мощен вятър от запад- северозапад, чиито пориви доближиха 34 м/сек, което е равно на малко повече от 122 км в час.
Десетки са сигналите за прекършени от мощния вятър клони
на дървета, като част от тях са паднали върху коли в разнообразни региони на града. По пътя Хотанца – Долно Абланово цяло дърво е паднало на пътното платно. Екип на Пожарната обаче го е отстранил и пътят е разчистен.

По данни на дежурния по бедствия и повреди в община Русе трафопост в село Бъзън е бил развален и част от селото е без ток. Работи се за премахване на повредата. Няма данни за развалени покриви и бедстващи хора.

Метеорологичната прогноза е вятърът да стартира да утихва и още тази нощ небето да е ясно.
Шест сигнала за паднали дървета
в общините Добрич, Добричка, Балчик, Генерал Тошево, за отвеян ламаринен покрив в Тервел, са получени в районната дирекция за пожарна сигурност. „ В общините са получени доста сигнали за паднали клони, отнесени керемиди, цигли и други По пътищата в региона има и паднали дървета. Сигналите ще бъдат систематизирани в Областния съвет по сигурност след 18 ч ” – споделиха оттова.

В Добрич е паднало дърво до заведение, на околовръстния път. Друго се е стоварило по пътя сред Балчик и Кранево. Служителите на противопажарната работа ги отстраняват. За паднали дървета и клони на улици и булеварди, за паднали огради в града алармират жители в Добрич в обществените мрежи. Вятърът в Добричка област в неделя беше мощен до плевел, на моменти с мощни пориви.
Остров „ Света Анастасия “ край Бургас остава затворен
до момента в който морето се успокои, оповестиха от там на фейсбук страницата си.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР