Първият случай на заразяване с коронавирус от щама B.1.617, т.е.

...
Първият случай на заразяване с коронавирус от щама B.1.617, т.е.
Коментари Харесай

Индийският щам на коронавируса стигна до Гърция

Първият случай на заразяване с ковид от варианта B.1.617, т.е. разновидността, която доминира в Индия, е регистриран в Гърция при мъж в град Патра, съобщи кореспондентът на Македонската осведомителна организация от Атина, представен от скопския вестник “Република “.

Националната организация за публично опазване на здравето на Гърция заяви, че на 22 март е доказано, че мъжът е с положителен тест, шест дни след появяването на признаците, присъщи за ковид, само че не е била нужна хоспитализация.

Заразеното лице не е имало контакт с различен прочут случай, нито е пътувало в чужбина., което значи, че вариантът се популяризира в страната.

Според Националната организация за публично здраве този вид има редица разновидности, в това число комбинацията E484Q и L452R.

Те обаче изясняват, че разновидностите, открити в Гърция, " не носят разновидността E484Q, която се характеризира като разновидност, която заобикаля имунната система ", а данните от разбора досега " допускат, че видът B.1.617 без разновидност E484Q произлиза от Съединени американски щати, по-специално от Калифорния “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР