Първият случай на новия смъртоносен коронавирус от Китай може да

...
Първият случай на новия смъртоносен коронавирус от Китай може да
Коментари Харесай

Мъж е под карантина в Австралия заради китайския коронавирус

Първият случай на новия гибелен ковид от Китай може да е достигнал до Австралия, здравните управляващи в Куинсленд потвърдиха, че човек е следен за положението му, оповестява " Гардиън ".

Мъжът неотдавна се е завърнал от Ухан, Китай с респираторно заболяване и е подложен под карантина в дома си в Бризбейн, до момента в който чиновниците чакат резултатите от тестванията. В понеделник националната здравна комисия на Китай удостовери предаването на вируса от човек на човек.

Повече от 200 души са инфектирани с вируса, в това число медицински личен състав, лекуващ пациенти, популяризирал се е в три обособени провинции, както и в Пекин. Във вторник управляващите в Китай обявиха, че четвърти човек е умрял от заболяването.

Съобщава са за случаи и в Тайланд, Южна Корея и Япония, като страните ускоряват инспекциите на хора, идващи от Китай.

Във вторник сутринта австралийските здравни управляващи обявиха, че ще ползват нови ограничения за скрининг за пасажери, които летят непосредствено от Ухан за Сидни.

Анте Миличич, треньор на австралийския женски футболен тим " Матилдас ", също удостовери, че Футболната федерация Австралия следи огнището в Китай, където тимът би трябвало да играе олимпийски квалификации. " Матилдас " би трябвало да изиграе три мача в Ухан идната седмица, само че Миличич съобщи, че се доверява на хората, които вземат решенията и няма да заплаши здравето и сигурността на играчите.

Професор Брендън Мърфи съобщи, че чиновниците на австралийските гранични сили и чиновниците по биосигурност от New South Wales Health ще чакат идващите самолети и ще дават информация на пасажерите.

" Те ще дават на всички пасажери информативен пасквил на британски и на мандарин, като обрисуват признаците на заболяването и ги молят да се разпознават на границата. Ако някой има тресчица или подозира, че може да има това заболяване и в случай че се подозира, че има това положение, NSW Health ще работи съгласно нашите естествени протоколи за сигурност на границите и биосигурност ", добавя Мърфи.

Най-честият признак е висока температура, само че пациентите могат да покажат и други респираторни признаци като кашлица, болки в гърлото и зной.

В по-тежки случаи инфекцията с ковид може да аргументи пневмония, тежък изострен респираторен синдром, бъбречна непълнота и гибел.

Говорителят на опазването на здравето в Куинсланд съобщи, че мъжът под карантина се подлага на проби, защото е посетил Ухан. " Мъжът ще остане в изолираност, до момента в който признаците му не отзвучат. Ние деликатно следим огнището на ковид в Китай. "

" Призоваваме всеки, който е развил някакви респираторни признаци в границите на 14 дни от пътуването до Ухан, да посети персоналния си доктор неотложно ", се споделя в известие на здравните управляващи.

За първи път вирусът е докладван на Световната здравна организация на 31 декември 2019 година, а на 7 януари е разпознат като нов вариант.

Щамовете на ковид също са виновни за Тежък изострен респираторен синдром (Sars) и Близко източен респираторен синдром (Mers). Sars умъртви съвсем 650 души в континенталния Китай и Хонконг през 2002-2003. В международен мащаб към ноември предходната година близо 2500 души са се заразили с Mers по целия свят, а 858 са починали.

Към момента, смъртните случаи от новата зараза от ковид е повишен до шест в централния китайски град Ухан към 20 януари, разяснява кметът на града пред държавната телевизия.

Общо 258 случая са доказани в града до края на деня в понеделник, съобщи в изявление Чжоу Сянван.

Отделно, здравните управляващи на източната провинция Жеджиан в Китай обявиха, че към 21 януари са оповестени общо пет случая на нов ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР