Първият силен филм на Гиър е “Американски жиголо” (1980 г.)

...
Първият силен филм на Гиър е “Американски жиголо” (1980 г.)
Коментари Харесай

Ричард Гиър на 70: Никога не съжалявай, че остаряваш, това е привилегия, която мнозина отричат!

Първият мощен филм на Гиър е “Американски жиголо” (1980 г.) на режисьора Пол Шрайдър, следван от “Офицер и джентълмен”. После снима “Котън клъб” на Франсис Форд Копола, където си партнира с Боб Хоскинс, Никълъс Кейдж, Лорънс Фишбърн и други Безспорно обаче повратната точка в кариерата на Ричард Гиър е през 1990 година, когато излиза шлагерът “Хубава жена” на Гари Маршал, с Джулия Робъртс. Химията сред двамата основни артисти е толкоз огромна и безапелационна, че печели сърцата на феновете. Феновете получават втори късмет да видят Ричард Гиър и Джулия Робъртс още веднъж дружно на екрана. Филмът този път е “Булката беглец”. Джулия Робъртс трябвало да се моли на Ричард да одобри ролята, защото считала, че е съвършен за облика. Тя отпътувала за Ню Йорк дружно с режисьора Гари Маршал и декларирала на артиста, че в случай че не взе участие в плана: “той ще се провали, аз ще остана без работа, което ще бъде извънредно. После отидохме на ресторант, прекарахме си добре и
той промени живота ни вечно, като одобри да играе във филма”


С Джулия Робъртс в “Хубава жена”

През 1991 година Гиър се дами за топ модела Синди Крауфорд, само че бракът им просъществува единствено четири години. Актьорът е по-голям от Синди с цели 17 години - когато се срещнали, тя била едвам на 21. Вторият брак на артиста е от 2002 година - с актрисата Кери Лоуъл, от която има наследник - Хоумър. Двамата се развеждат през 2013 година Ричард Гиър среща новата си брачна половинка - 35-годишната испанка Алехандра Силва, през 2014 година, когато отсяда в хотела в Позитано, Италия, който фамилията на Силва има. Той не спрял да й изпраща цветя, до момента в който тя не се съгласила да излезе на среща с него. Само 6 месеца преди да отпразнува 70-ия си рожден ден, звездата стана татко за повторно. Детето е момченце, което родителите кръстиха Александър. Самата Александра има шестгодишен наследник от първия си брак.

Ричард Гиър взе участие в доста филми и е притежател на редица награди, в това число “Златен глобус” за най-хубав артист. До наскоро той бе измежду най-търсените артисти в Холивуд. През 2014 година около него се подвигна доста звук, откакто изигра ролята на скитник във кино лентата “От незапомнени времена”. По време на фотосите на кино лентата в Ню Йорк френска туристка, която вижда Гиър да яде хамбургер, изваден от кофа за отпадък, го съжалява и му предлага храна

Туристката на име Карин Гомбо-Валне се доближава до Гиър, без да забележи наличието на камерите, и му предлага голяма пица, която тя и фамилията й поръчали по-рано, само че не могли да изядат. Гиър откликва на жеста и сърдечно й благодари. “Много ви благодаря. Бог да ви благослови”, напомня си Гомбо-Валне думите на Гиър в изявление за “Ню Йорк Поуст”. Два дни по-късно дамата с изненада вижда себе си във вестника и схваща какво се е случило. Що се отнася до Холивуд, там в последно време подценяват Гиър. Причината за това е застъпничеството на артиста за Тибет. По време на церемонията по разпределяне на премиите на филмовата академия на Съединени американски щати през 1993 година Гиър се изрича срещу китайската комунистическа партия и изобличава кървавите офанзиви против тибетците. Гиър е дълготраен другар и почитател на водача на Тибет в заточение, Далай Лама, и ръководител на Международната акция за Тибет. През 2017 година артистът разкри пред медията “Холивуд Рипортър” какви са следствията, че е приказвал за жестоките нарушавания на човешките права в Китай.

Определено има филми, в които не мога да вземам участие, тъй като китайците ще кажат “не с него”, споделя Гиър, който има доживотна възбрана за влизане в Китай. Въпреки всички спънки Гиър цени морала повече от благосъстоянието. “Не се интересувам да играя съсъхнал джедай в идващия суперхит. През последните три десетилетия бях задоволително сполучлив, с цел да мога в този момент да си разреша да върша по-малки филми. Все още върша същите филми, както първоначално: дребни, забавни и с акцент върху героите и сюжета. Животът ми си остава същият.” Два съвета на Ричард Гиър, с цел да познаем щастието: ►Има едно мощно упражнение, което е много просто и аз започнах да употребявам преди доста години. Каквото и да срещна по пътя си, било то човек, животно или насекомо, първото, което си споделям за това създание, е: “Желая ти благополучие!”. Тази мисъл изцяло ще промени това, което се случва сред вас и този човек. Казвам това, изхождайки от персонален опит. Понякога е доста мъчно, когато срещнете врага, когато се окажете лице в лице с ненадейно сложна и тежка обстановка... Преобразувайте егото, отпуснете се, превърнете в Любов.”

►Стар съм, само че в сърцето си съм вечно млад. Вътре в нас ние сме постоянно на една и съща възраст. Всяка година е специфична и скъпоценна, живеем единствено един път. Никога не съжалявай, че остаряваш, това е привилегия, която мнозина отхвърлят!”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР