Първият сертифициран от Европейския съюз китайски производител на електробуси и

...
Първият сертифициран от Европейския съюз китайски производител на електробуси и
Коментари Харесай

Китайски гигант ще инвестира в България

 Първият сертифициран от Европейския съюз китайски производител на електробуси и единственият, получил европейски документ за всичките му съставни елементи Alfa Bus е на посещаване в България по покана на министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Двете страни разискаха в елементи опциите за съдействие, евентуалната инвестиция и институционалната поддръжка от страна на страната. На срещата участваха членове на Борда на шефовете и заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

По време на диалога стана ясно, че китайският производител изследва пазара на България и има огромен интерес от построяването на цех, освен за асемблиране на рейсове, само че и за произвеждане на техните акумулатори, които да намерят пазарна ниша както у нас, по този начин и в страните от Европейския съюз.

Министър Караниколов онагледи макроикономическите индикатори за българския бизнес климат, като посочи, че България няма съперник по кредитен рейтинг в района. Зам.-министър Борисов добави, че страната ни скоро ще бъде преди всичко по финансова непоклатимост в цяла Европа. Екипът на Министерството на стопанската система се ангажира с цялостно подпомагане и осъществяване на контакти в посока на бъдеще ползотворно съдействие.

Компанията е един от най-ранните производители на рейсове в Китай, като е създала своя първи електробус през 2002 година Компанията развива сполучлива R&D и индустриална активност на основни аварийни елементи за електробуси, като акумулатори и електрически мотори.

Alfa Bus употребява усъвършенствана японска технология за произвеждане на литий-манган акумулатори. Разполага с технологии за произвеждане на аварийни елементи със лични права на интелектуална благосъстоятелност. Alfa Bus е един от производителите, навлезли най-ранно на европейския пазар. През 2012 година компанията получава първата Европейски Съюз хомологизация за собствен електробус. През 2017 година учредява в Италия смесена компания с италиански сътрудник. Електробусите на Alfa Bus последователно навлизат на пазарите в Испания, Полша и други страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР