Първият съперник на българския национален отбор по волейбол в последния

...
Първият съперник на българския национален отбор по волейбол в последния
Коментари Харесай

САЩ пускат Б отбора си срещу нашите волейболисти

Първият противник на българския народен тим по волейбол в последния уикенд от постоянния сезон в Лигата на нациите - Съединени американски щати, на процедура ще бъде със своя Б състав за шампионата в Пловдив. Американците, които са домакини на финалите в комерсиалния шампионат и имат обезпечено присъединяване в Чикаго (10-14 юли), дойдоха без селекционера Джон Спероу, както и без осем от най-големите си звезди - Матю Андерсън, Максуел Холт, Майка Кристенсен, Тейлър Сандър, Аарън Ръсел, Дейвид Смит, Кавика Шоджи и Ерик Шоджи. В България отборът е воден от пом.-треньора Роб Нилсън.

Двубоят на " трикольорите " против Съединени американски щати е довечера от 20:40 ч. в зала " Колодрума ", която приема конкуренцията от гр.19 на международната конкуренция. В идващите два дни от петия спортен уикенд нашите ще се изправят против Иран и Сърбия. Селекционерът на националите Силвано Пранди също направи редица ротации в състава и даде отмора на близнаците Георги и Валентин Братоеви, както и на Николай Учиков, Теодор Тодоров и Николай Пенчев. На техните места се включват новобранците Чоно Пенчев и Радослав Парапунов плюс опитните Виктор Йосифов, Николай Николов и Теодор Салпаров.

" Това са доста значими за нас играчи, чието присъединяване е от изключително значение и предвид на олимпийската подготовка, защото, в общи линии, това ще бъде съставът, който ще би трябвало да я изнесе - изясни Пранди. - Някои от младите също се включиха добре и чакам да се получи добра сплав сред тях и опитните състезатели. Искам нашият тим да увеличи равнището си на игра в последния шампионат от груповата фаза на Лигата на нациите. За първи път ще имам опция да се срещна с пловдивската аудитория, само че познавайки българските почитатели, съм уверен, че ще ни окажат добра поддръжка ".

Вчера сутринта волейболистите от националния тим направиха подготовка във фитнес залата, а нощес организираха и първото си публично занятие в " Колодрума ". Днес избраниците на Пранди ще имат единствено утринна подготовка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР