Първият самолетоносач китайско производство влезе на въоръжение в Саня, провинция

...
Първият самолетоносач китайско производство влезе на въоръжение в Саня, провинция
Коментари Харесай

Първият самолетоносач китайско производство влезе на въоръжение

Първият самолетоносач китайско произвеждане влезе на въоръжение в Саня, провинция Хайнан, оповестяват South China Morning Post и други медии.

Това е огромна крачка в напъните на страната да се трансформира в морска мощ, което се приема с безпокойствие от прилежащи страни и Съединени американски щати.

Военноморските сили на Китай получиха самолетоносача на гала, на която участва китайският президент Си Дзинпин.

Новият самолетоносач се споделя " Шандун ". През предишния месец корабът, прочут преди като Type 001A, мина през стратегическия Тайвански пролив при осъществяване на " научни тествания и рутинни тренировки " и се насочи към Южнокитайско море.

Фазата на тествания продължи по-дълго от предстоящото от някои наблюдаващи, които допускат, че може да има механически проблеми. Самолетоносачът организира първите тествания през май 2018 година

За съпоставяне първият китайски самолетоносач " Ляонин ", крайцер руски клас " Кузнецов ", който е достроен като самолетоносач, влезнал на въоръжение през 2012 година, мина през 13-месечни тествания преди да влезе на въоръжение.

Новият транспортен съд е модифицирана версия на клас " Кузнецов ". Той може да транспортира 36 изтребителя J-15 спрямо 24 на " Ляонин ". Според специалисти новият самолетоносач може да носи 40 самолета, в това число хеликоптери Z-9 и самолети KJ-600.

Dalian Shipbuilding Industry стартира работа върху кораба през ноември 2013 година

Пекин е избрал Саня за приемане на въоръжение на самолетоносача, тъй като военното управление желае да подчертае геостратегическата база на втория самолетоносач на Китай.

Самолетоносачът е с дължина 315 метра, водоизместимост 64 000 тона, скорост от 31 възела (57 километра), обхват от 25 928 километра. Екипажът е от 2626 души.

/news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР