Първият самолет с български граждани от Тел Авив се приземи

...
Първият самолет с български граждани от Тел Авив се приземи
Коментари Харесай

Първият самолет прибра българи от Тел Авив

Първият аероплан с български жители от Тел Авив се приземи на летището в София преди броени минути . Този полет е първият след началото на ескалацията на напрежението сред Израел и Палестина, като 50 българи бяха блокирани на летището в Тел Авив, заяви Българска национална телевизия.

Самолетът на националния транспортьор " България Ер " излетя към среднощ и се върна рано сутринта, изпълняващ постоянен полет.

Въпреки офанзивите, обстановката на летището в Тел Авив тази заран е спокойна , са декларирали пасажери от самолета.

Консулът на България в Тел Авив сътвори група в What`s App, в която са включени всички българи, които имат потребност от помощ от страна на българската страна.

Правителственият " Еърбъс " излетя за Тел Авив в 6 часа тази заран след приемане на позволение от израелските управляващи. През деня през вчерашния ден, кабинетът приготви евакуацията на българите, искащи да изоставен Израел след терористичните офанзиви на " Хамас ".

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков се чака да посрещне на борда на държавния аероплан в Тел Авив. На летището в София, те ще бъдат посрещнати от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Вицепремиерът беседва с министъра на външните работи на Израел Ели Коен и с българския дипломат в Израел, с цел да се подсигурява безвредното напредване на българските жители до летището.
 Над 500 жертви взе войната в Израел
Над 500 жертви взе войната в Израел

Сраженията не престават, до момента в който международните водачи осъждат насилието и търсят излаз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР