Първият самолет на руските въздушно-космически сили излетя от летището на

...
Първият самолет на руските въздушно-космически сили излетя от летището на
Коментари Харесай

Излетя първият военен руски самолет за евакуация на руснаци от Ухан

Първият аероплан на съветските въздушно-космически сили излетя от летището на Източния боен окръг, с цел да изтегля руснаци от Ухан . Това заяви във вторник съветското Министерство на защитата, представено от ТАСС.

На борда на самолета има военни лекари и вирусолози на министерство на защитата с принадлежности, защитни средства и нужни медикаменти. По-рано съветският дипломат в Китай Андрей Денисов съобщи, че Китай е дал позволение на съветските самолети да дойдат в Китай за евакуация на съветски жители.

Според съветското посолство в Хубей има 341 руснаци, от които 183 са се свързали с дипломати . За евакуацията на съветските жители е основана авиационна група, състояща се от пет самолета , които са съсредоточени на летището в Източния боен окръг. Разпореждането да се изпратят военни самолети за руснаците на президента Владимир Путин.

На 31 януари бяха разпознати първите двама души, инфектирани с ковид в Русия , и двамата са жители на Китай .

Ден преди този момент, съветският министър председател Михаил Мишустин подписа заповед за затваряне на границата с Китай в Далечния Изток.

Той следва указания на президента Владимир Путин да се направи всичко допустимо, с цел да се предотврати разпространяването на ковид .
 Над 20 000 души към този момент са инфектирани с ковид в Китай
Над 20 000 души към този момент са инфектирани с ковид в Китай

За още над 23 200 души има подозрения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР