Първият руски военен кораб, носещ хиперзвукови крилати ракети Циркон, фрегатата

...
Първият руски военен кораб, носещ хиперзвукови крилати ракети Циркон, фрегатата
Коментари Харесай

Първият кораб с руски хиперзвукови ракети Циркон застъпи на бойно дежурство

Първият съветски боен транспортен съд, носещ хиперзвукови крилати ракети " Циркон ", фрегатата " Адмирал Горшков ", стартира рутинна бойна работа в сряда.

Руският президент Владимир Путин следи церемонията посредством видеовръзка. Той съобщи, че ракетата " Циркон " е " неповторимо оръжие " и че " никоя друга страна не разполага с нещо сходно "

" Сигурен съм, че такова мощно въоръжение ще ни разреши да защитим Русия от евентуални външни закани. Това ще помогне за опазване на националните ползи на страната ни ", съобщи Путин.

Според министъра на защитата Сергей Шойгу фрегатата ще извърши " корабоплаване в Атлантическия и Индийския океан, както и в Средиземно море ".

Кораб, оборудван с " Циркони ", е кадърен да нанася високоточни и мощни удари по врага в морето и на сушата ", сподели Шойгу. " Уникалната характерност на хиперзвуковите ракети Zircon е обезпечената им дарба да заобикалят всички съществуващи или бъдещи системи за противовъздушна защита. "

Шойгу добави, че ракетите имат обхват на деяние над 1000 километра (621 мили).

За първи път фрегатата се причисли към Северния флот на Русия през 2018 година Изпитанията на борда на Zircon започнаха през 2020 година и завършиха предходната година.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР