Първият ретропарад в Добрич събра 109 автомобили и мотори, повечето

...
Първият ретропарад в Добрич събра 109 автомобили и мотори, повечето
Коментари Харесай

Автомобили и мотори от началото на миналия век завладяха Добрич

Първият ретропарад в Добрич събра 109 коли и мотори, множеството от които създадени при започване на предишния век. Амбицията на уредниците е ретропарадът да стане част от културния календар на добруджанския град, съобщи кореспондентът на.

Голям интерес провокира моторът Harley Davidson, създаден в далечната 1927 година

По думите на неговия притежател Здравко Георгиев моторите са огромната уязвимост на татко му Васил от бургаското село Тънково. Горди притежатели са на 15 ретромотори, най-старият от които е излязъл от фабриката през 1926 година Той не беше на ревюто в Добрич, тъй като Васил Георгиев тръгнал с него за София. Голям интерес измежду колекционерите има към немските военни мотори, са наблюденията на Здравко.

52 автомобила и 60 мотоциклета има старозагорецът Тоньо Желязков. В Добрич той сподели своя „ Щаер 50 бейби “, създаден през 1937 година в Австрия. С година по-рано е създаден опелът, който той занапред ще реставрира. А измежду най-старите му мотоциклети е създаденият през 1940 година „ Херкулес лилипут “.
Тунингованият „ Трабант 601 “ 4х4 на Спас Донев от София също беше измежду атракциите.

Интересът към източногерманския автомобил се ускорява, защото той към този момент попада в ретрокласа – последният „ Трабант “ е излязъл от завода през 1989 година
Посетителите си припомниха и друга малолитражна кола от близкото минало – „ Запорожец “, наричана още „ Отмъщението на Хрусчов “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР