Първият работен ден на новия парламент ще бъде следващата сряда.

...
Първият работен ден на новия парламент ще бъде следващата сряда.
Коментари Харесай

Политическо напрежение: Президентът и служебният премиер призоваха партиите към диалог

Първият работен ден на новия парламент ще бъде идната сряда. Президентът Румен Радев разгласи, че ще свика съвещанието на 21 юли.

И президентът Радев, и служебният министър председател Стефан Янев приканиха партиите към разговор.

Българските политици да си свършат работата и да намерят пресечните точки към техните ползи и тези на хората, счита президентът.

„ Трябва да има обединяване към ползите и упованията, партиите би трябвало да намерят пътя най-накрая един към различен. Тук е въпрос на разговор и намиране на общ метод и общи позиции “, означи Румен Радев.

По думите му от тях се чака да продължат демонтажа на порочния управнически модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността и да се откри излаз от икономическата рецесия и бедността.

„ Да тръгнем по нов съвременен път за развиването на страната. Всички го чакаме, в този момент е българската беритба “, съобщи Радев.

Президентът поздрави спечелилите на изборите и увери, че няма да бави процедурата за привикване на Народното събрание. Радев разяснява и предлагането служебното държавно управление да продължи като постоянен кабинет, като означи, че това зависи от националното заседание и от свободната воля на самите министри.

Същевременно от Варна министър председателят Стефан Янев дефинира концепцията служебния кабинет да стане постоянен като екзотична.

„ Мисля, че тази концепция е екзотична - служебния кабинет е от специалисти, които не са партийно свързани. Те са надпартийни, въпросът опира до свободната воля на всеки в държавното управление “, означи Янев.

Хипотезата да остане на поста длъжностен министър председател Янев дефинира като далечна и невъзможна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР