Първият прототип на космическия кораб Starship на компанията на Илон

...
Първият прототип на космическия кораб Starship на компанията на Илон
Коментари Харесай

Първият прототип на Starship се взриви по време на криогенен тест

Първият първообраз на галактическия транспортен съд Starship на компанията на Илон Мъск SpaceX се взриви по време на криогенен тест в пусковия комплекс в Южен Тексас, заяви порталът " Spaceflight ".
Инцидентът се е случил по време на инспекция на действието на кораба при изцяло заредени резервоари за метан и О2 с криогенна течност.
От появилите се видеозаписи се вижда по какъв начин облак криогенна течност, евентуално О2 или азот, изригва от горната част на галактическия транспортен съд.

RIP Starship Mk1. @LabPadre stream:https://t.co/CwiHPUf7D3 pic.twitter.com/SckLfdIhw3
— Chris B - NSF (@NASASpaceflight) November 20, 2019
От компанията настояват, че резултатът не е неочакван, защото задачата на опита е била оптимално увеличение на налягането в системите. Уточнява се, че прототипът Мк1 няма да бъде ремонтиран, а ще се пристъпи към по-усъвършенствана версия Мк3.
Прототипът Мк1 беше показан в Тексас на 29 септември. Дължината му е 50 м, а диаметърът – 9 м. Космическият транспортен съд е направен от легирана стомана с товароподемност 150 тона.
По време на представянето Илон Мъск разгласи, че първият орбитален полет ще бъде сбъднат в границите на половин година. През август бяха извършени проби с прототипа Starhopper, при които бяха тествани инженерните решения, нужни за построяването на Starship.
Starship е един от двата съставния елемент от идващото потомство на системата за неведнъж изстрелване на SpaceX. Според компанията, това ще бъде най-мощния галактически транспортен съд, създаван в миналото и ще бъде употребен при полети до Луната, Марс и други места в дълбокия космос.
Преди дни стана ясно, че SpaceX е една от петте компании, за които НАСА разгласи, че дават отговор на условията й да доставят роботи и други потребни товари до лунната повърхнина за Агенцията през програмата CLPS за реализирането на плана " Артемида ". Компанията на визионера Илън Мъск предлага тези транспорти да се осъществят с корабите на комопанията Starship и Super Heavy, като първият е в по-напреднала фаза на тествания. Подробности за новината можете да прочетете в тази публикация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР