Първият приоритет пред вас е да не се допуска страната

...
Първият приоритет пред вас е да не се допуска страната
Коментари Харесай

Радев към министрите: Извадете цялата истина за АМ “Хемус”, дайте сигурност на доставките за газ!

Първият приоритет пред вас е да не се позволява страната да влезе в спор. Това съобщи президентът Румен Радев при показване дилемите и целите на служебната власт през идващите два месеца. Това стана на публична гала на „ Дондуков “ 2.

Това е четвъртото служебно държавно управление, което назначавам в осъществяване на Конституцията, сподели Радев.

" На вас се пада отговорността да се справите с провокации, които бяха спестени на предходните три служебни кабинета. Поемате отговорност за ръководството на България в сложен миг за страната. Обществена отмалялост от острото политическо опълчване, вихреща се инфлация е обедняване, непостижими цени на горива и енергоносители, липса на газ за зимата и тежко задлъжнял публичен снабдител, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, засилващи се митинги на разнообразни браншови организации, липса на готови закони по Плана за възобновяване и забуксувала правосъдна промяна и значими действия за пълноценната ни интеграция в Европейски Съюз ", сподели Радев.

Вашето главно предизвикателство е обвързвано със сигурността, сподели още той.

Рискът войната да обхване нови територии е действителен и ваш първи приоритет би трябвало да бъде да не се допусне въвличането на страната в спора, да предотвратите рисковете пред националната сигурност, да ускорите работата по рационализация на военните ни сили.

Пряко разследване на войната е световната енергийна рецесия. Служебният кабинет и идващите държавни управления би трябвало да се водят от два значими целта - сигурност на доставките и цена на енергоносителите. В центъра на вашата активност би трябвало да бъдат ползите на елементарния консуматор и на българската стопанска система.

Друга пагубна последица от войната е продоволствената рецесия. Важен приоритет пред вас е да осигурите явен небосвод на земеделските производители, продоволствена сигурност на страната и преодоляване на цените.

Обществото ни чака да чуе и цялата истина за градежа на Автомагистрала " Хемус ", ремонтът на язовирите и други крупни корупционни планове. Очаква и неотложни дейности за гарантиране на безвредно придвижване по пътищата макар нормативния блокаж, сподели още Радев.

Трябва да разработите изчезналите закони по Плана за възобновяване и резистентност и да се направи последната решителна крачка за участието на България в Шенгенското пространство.

Основната задача е организирането на изборите, добави още президентът.

Радев показа служебния министър - ръководител Гълъб Донев. В цялата си активност е показал качества и подготвеност за виновни държавни позиции, сподели Радев. Донев заемаше поста длъжностен обществен министър в предходното държавно управление на Радев.

47-ото Народно заседание към този момент е в историята.

Указът на Държавния глава разпуска Народното събрание от през днешния ден. Със същия документ президентът насрочи изключителни избори за 2 октомври.

С различен собствен декрет Румен Радев назначи служебно държавно управление, което от през днешния ден застава отпред на страната.

Четвъртото служебно държавно управление на президента резервира структурата на постоянния кабинет и четирима вицепремиери ще застанат до служебния министър-председател - Лазар Лазаров, който ще дава отговор и за обществената политика. Христо Алексиев, който ще е вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията. Иван Демерджиев като заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи и Атанас Пеканов, който се връща като вицепремиер по ръководство на европейските средства.

Всеки от министрите поотделно ще съобщи ведомството, което е управлявал на наследника си.

Голяма част от имената в новия кабинет са били част от предходните три служебни държавни управления, назначени от Румен Радев. Гълъб Донев е бил част от всички тях като негов сектор е обществената политика. Сред другите познати имена в кабинета са Крум Зарков, който застава отпред на министерството на правораздаването, Весела Лечева, която се отхвърли от битката за 47-ия парламент поради спор с Корнелия Нинова, както и проф. Велислав Минеков, който още веднъж поема културното министерство.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР