Първият президент на СССР Михаил Горбачовзаяви, че Русия трябва да

...
Първият президент на СССР Михаил Горбачовзаяви, че Русия трябва да
Коментари Харесай

Горбачов: Политиката, балансираща на ръба на военен конфликт, трябва да отсъпи пред сътрудничеството


Първият президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов съобщи, че Русия би трябвало да предотврати развиването на спора сред Съединени американски щати и Китай , съобщи БГНЕС, базирайки се на ТАСС.

“Администрацията на Тръмп, която упорства за разчупването на цялата рамка на нуклеарното разоръжаване, води света към стратегически безпорядък и нестабилно бъдеще. Създават се нови военни технологии и нови оръжия, рисковете се усилват. Ето за какво са нужни от ден на ден старания за твърдото слагане на нуклеарното разоръжаване на водещо място в интернационалния дневен ред. Това е проблем, който Русия , като нуклеарна мощ, би трябвало незабавно да реши ”, написа Горбачов в японския вестник “Асахи ”.

Той означи, че в актуалния свят политика та на конкуренция и политика та, балансираща на ръба на военния спор, би трябвало да правят отстъпка място на съдействието в икономическата и филантропичната сфера.

Пандемията от ковид изостри борбата сред Съединени американски щати и Китай и Русия би трябвало дипломатично да предотврати ескалацията на този спор, предизвести Михаил Горбачов.

“Пандемията изостри нов биполярен спор, зародил вследствие на засиленото напрежение сред Съединени американски щати и Китай. Никой сюжет за развиване на биполярен спор не може да бъде позитивен от позиция на интернационалната политика. В края на 80-те години правилото на новото мислене в действителност откри своето приложение и потвърди своята успеваемост в преустановяване на студената война “, сподели той.

“Беше мъчно, само че се трансформира в казус за положително съдействие. След като Съединени американски щати и Съветският съюз за първи път реализираха значимо съглашение за нуклеарно разоръжаване, човечеството в действителност осъзна опцията за спокойно бъдеще и въздъхна облекчено. Днес би било рационално Русия да се върне към новото политически мислене и да си сложи за цел дипломатически да предотврати нов биполярен спор сред Съединени американски щати и Китай “, заключи Горбачов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР