Първият потвърден болен от новия коронавирус в Германия е бил

...
Първият потвърден болен от новия коронавирус в Германия е бил
Коментари Харесай

Първи случай на заразяване с коронавируса от човек на човек в Европа

Първият доказан болен от новия ковид в Германия е бил инфектиран от различен човек на територията на страната, съобщи Франс прес.

По данни на Агенция Франс Прес това е първи случай на предаване на вируса от човек на човек на европейска територия. Останалите заболели в Европа са били инфектирани в Китай.

Болният в Германия е 33-годишен служащ във компания за автомобилно съоръжение от Бавария. Той бил инфектиран от своя колежка от Китай, която била в южната немска провинция на неколкодневен престой за образование, оповестиха санитарните управляващи. Китайката е била в Германия от 19 до 22 януари и се почувствала зле при завръщането си в Китай. Малко по-късно тя дала позитивна проба за ковид.

Здравните управляващи тестваха други 40 души, които са били в контакт с китайката или със инфектирания немец във компанията или в фамилната среда на немския пациент.

Япония удостовери случай на инфектиран с ковид, който не е пътувал в Китай. Мъжът, който е на възраст над 60 години, е водач на рейс, с който са се возили туристи от китайския град Ухан, откъдето потегли епидемията.

Новият ковид 2019-nCoV се появи в края на декември и към този момент взе повече от 100 жертви в Китай. Той поражда у инфектираните грипни признаци и може да провокира тежки дихателни проблеми. Случаи на инфектирани, пътували до град Ухан, бяха доказани в Южна Корея, Тайван, Тайланд, Непал, Виетнам, Саудитска Арабия, Сингапур, Съединени американски щати, Канада, Германия, Франция, Австралия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР