Първият полет, който свързва директно двете столици на Македония и

...
Първият полет, който свързва директно двете столици на Македония и
Коментари Харесай

Първият директен самолет от София кацна в Скопие

Първият полет, който свързва непосредствено двете столици на Македония и България, към този момент е реалност. Самолетът на Gulliver Airlines дойде тази заран на интернационалното летище в Скопие. На битка бяха македонска и българска делегация, водена от министъра на превоза Благой Бочварски и българския му сътрудник Николай Събев, както и туроператори от двете страни.

Програмата на визитата планува да се прегледат опциите и да се уточнят детайлностите за бъдещия график на самолетната компания, който съгласно обявените планове би трябвало да е постоянен от идващия месец. В същото време би трябвало да се дефинират туристически пакети, които да спомогнат за увеличение на взаимните визити на туристи от двете страни.

Въздушната връзка сред Скопие и София е първата съответна стъпка от съдействието, оповестено от министър председателите Димитър Ковачевски и Кирил Петков след първата среща в Скопие на 18 януари тази година. Седмица по-късно, на 25 януари, двете държавни управления в София организираха взаимно съвещание и подписаха два документа за подсилване на инфраструктурната връзка сред двете страни - директната самолетна компания Скопие-София и ЖП кулоар 8.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР