Първият Пловдивски икономически форум, под надслов Комплексният контекст на растежа“

...
Първият Пловдивски икономически форум, под надслов Комплексният контекст на растежа“
Коментари Харесай

Борисов открива първия Пловдивски икономически форум


Първият Пловдивски стопански конгрес, под надпис „ Комплексният подтекст на растежа “ ще се организира в града под тепетата в през днешния ден и в петък, 22 юни.

Повече от осемдесет изтъкнати персони от България и Европа ще приказват на форума, което ще даде опция да бъдат разпознати и оценени основни провокации пред икономическия напредък.

Ще научим повече от опитни специалисти от други страни, ще можем да подкрепим възприемането на новаторски корпоративни обществени практики в частния бранш и ще бъде обрисуван курс на дейности, допринасящи за по-конкурентни и включващи стопански политики в България и Югоизточна Европа.

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие форума през днешния ден, след което в границите на събитието ще се включат членове на българското държавно управление, в това число заместител министър-председателят Томислав Дончев, заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, министърът на енергетиката Теменужка Петрова, министърът на стопанската система Емил Караниколов, други представители на държавното ръководство, както и представители на частния бранш в България.

Участие ще вземат изтъкнати персони от чужбина, в това число министърът на енергетиката на Република Сърбия Александър Антич, районният шеф на Световната банка за страните от Европейски Съюз Аруп Банерджи, някогашният държавен министър и министър на търговията и вложенията на Обединеното кралство и член на Камарата на лордовете лорд Франсиз Мод, някогашният министър на Гръцката република и комисар в Европейската комисия, Ана Диамантопулу, както и други изтъкнати и формиращи публичното мнение персони от Европа.

Сред обсъжданите тематики ще бъдат: визии за бъдещето на Европейски Съюз, геополитика на района, уголемение на еврозоната, енергийният съюз на Европейски Съюз, банковият съюз на Европейски Съюз, вероятности пред Западните Балкани, капиталообразуване и развития в региона на директните задгранични вложения в България, корупция и захват на страната, районно развиване и стопански клъстери, усъвършенствания в просветителните резултати, демография, нахлуване на отворени данни, роботи и изкуствен интелект, господство на правото и сигурност на имуществените права.

Пловдивският стопански конгрес се провежда от Делфийския стопански конгрес, основан в Атина, Гърция, и от Център за демократични тактики в София.

Форумът предлага среща с хора от най-високо равнище от България и света от политическата, стопанската и интелектуалната област, които ще разясняват провокациите пред България, района и Европа. Крайната му цел е посредством разговор и шерване на хрумвания и визии да способства за сполучливата промяна на България и за отключването на нейния капацитет за обществен и икономически напредък. Форумът ще се организира всяка година през месец юни в Пловдив – прелестен град с значима роля за икономическото развиване на страната. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР