Първият планински веломаршрут в община Трън - "ВелоЕрул", ще бъде

...
Първият планински веломаршрут в община Трън - "ВелоЕрул", ще бъде
Коментари Харесай

Първият планински веломаршрут в Трънско се открива в събота

Първият планински веломаршрут в община Трън - "ВелоЕрул ", ще бъде открит публично на 19 октомври, събота, оповестиха на Българска телеграфна агенция от Трънското туристическо сдружение.

Маршрутът е с обща дължина 56 км. Трасето е закрепено от Трънското туристическо сдружение през лятото на 2019 година Проектът е финансиран от френското посолство у нас, както и със лични средства от членовете на туристическото сдружение.

Изграден е напълно с непринуден труд и със съдействието на община Трън.

Маршрутът има две елементи, които са с една начална точка - село Глоговица. Редуват се изкачвания и спускания, минава се през обширни поляни, както и през остарели букови гори с дебела сянка.

Маршрутът минава през село Ерул - едно от най-високо разположените села в Западна България /1200 м/, от което се откриват красиви панорамни гледки към планини в България и Сърбия, и доближава до с. Бусинци, известно със забележителната Бусинска керамика и нейния музей.

Веломаршрутът е подобаващ за необятен кръг фенове на планинското колоездене, които желаят да се допрян до едно от най-красивите кътчета на България. Най-добрият сезон за посещаване е от април-май до септември-октомври
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР