Първият пилотиран полет на създадения от SpaceX кораб Crew Dragon,

...
Първият пилотиран полет на създадения от SpaceX кораб Crew Dragon,
Коментари Харесай

Случи се! Илон Мъск изстреля двама в Космоса

Първият пилотиран полет на основания от SpaceX транспортен съд Crew Dragon, плануван за 22:22 българско време в събота, излетя сполучливо от галактическия център " Кенеди " във Флорида. Изстрелването бе планувано на 27 май, само че бе анулирано заради неприятни метеорологични условия 20 минути преди старта. НАСА излъчва онлайн събитието.

Капсулата, инсталирана за ракетата притежател „ Фалкън-9 “ на SpaceX излетя тъкмо в 22:25 ч. българско време към Международната галактическа станция. На борда са двама от най-опитните американски астронавти - Дъглас Хърли и Робърт Бенкен, които се впуснаха в близо 19-часово странствуване до МКС.

Подготовката за полета в събота течеше по-рано от плануваното по график. Астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен заеха местата си 10 минути по-рано от предстоящото време. След като експертите на SpaceX осигуриха астронавтите на техните места и инспекцията на информационната система на екипажа с центъра за надзор на полета завърши, люкът на галактическите кораби бе затворен.

Астронавтите ще доближат Международната галактическа станция в неделя и ще останат в орбита към 3-4 месеца. Крайната дата на тестовия полет на Crew Dragon към момента не е избрана.

Съединените щати прекратиха независимите пилотирани полети през 2011 година, завършвайки програмата за галактически совалки. Изграждането на нов пилотиран галактически транспортен съд по контракт с НАСА поеха фирмите SpaceX и Boeing, създавайки надлежно апаратите Crew Dragon и Starliner. Crew Dragon направи сполучлив тестов безпилотен полет до Международната галактическа станция през март предходната година. Първият безпилотен тест на Starliner се провали, корабът се върна на Земята без да се скачи с МКС.

Въпреки прогнозите за стихии и през днешния ден, двамата астронавти на НАСА се насочиха към стартовата площадка за идващ опит за историческо извеждане в орбита на пилотирания транспортен съд на компанията на Илон Мъск Спейс Екс (SpaceX).

Това е първото извеждане на астронавти в орбита от частна компания. Освен това НАСА за първи път от съвсем десетилетие изстрелва пилотиран транспортен съд от американска земя.

Два часа преди полета астронавтите Дъг Хърли и Робърт Бенкен облякоха лъскавите си чернобели галактически костюми с помощна на техници с черни маски, ръкавици и черни качулки, изглеждащи като нинджи.

 

По лупа.бг
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР