Първият пациент в Старозагорска област с диагноза коронавирус е нарушил

Първият пациент в Старозагорска област с диагноза коронавирус е нарушил ...

Първият в Старозагорско с COVID-19 нарушил карантината.


Първият пациент в Старозагорска област с диагноза коронавирус е нарушил карантината преди да стане ясно, че е болен. Заради това 11 души сега са поставени под карантина в Мъглиж,  съобщи за БТА зам.-кметът на балканската община Душо Гавазов. Още по тематаВ Мъглиж: Хиляди роми се връщат от Италия, има вечерен час 19 мар 2020 20:226061-годишният мъж, който живее в Казанлък, е посетил майка си в Мъглиж след завръщането си от Франция на 14 март, въпреки че не е трябвало да го прави.

По думите на Гавазов още на следващия ден той нарушава наложената му карантина и се среща с 85-годишната жена, която е онкоболна и е в тежко общо състояние. Гавазов определи поведението на заболелия от коронавирус като безотговорно в условието на извънредно положение в държавата.

Мъжът е настанен на 24 март в Клиниката по инфекциозни заболявания на Инфекциозната клиника на Университетската болница "Проф.д-р Ст. Киркович" в Стара Загора. По думите на директора на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев е в добро състояние.

По последни данни под карантина в Община Мъглиж са поставени близо 100 човека, които са проверявани от дежурните в местното полицейско управление и техни колеги от ОД на МВР Стара Загора.
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg