Първият паметник на Васил Левски в Канада бе открит вчера

...
Първият паметник на Васил Левски в Канада бе открит вчера
Коментари Харесай

Откриват паметник на Васил Левски в Канада


Първият монумент на Васил Левски в Канада бе открит през вчерашния ден на празнична гала в Българската източноправославна черква "Св. Димитър " в югоизточния град Брамптън, провинция Онтарио, заяви Генералното консулство на България в Торонто.
Проектът се реализира от почетния консул на Република България в град Мисисага Игнат Канев, настоятелството на БИПЦ ДСв. Димитър " в Брамптън с ръководител госпожа Цветанка Христоскова, с организационната поддръжка и съгласуваност на генералния консул на България в Торонто Петър Крайчев и дарения от редица български жители и сдружения на българската общественост в Канада и България.
От името на храма Христоскова връчи документи на донорите за създаване на паметника, сътворен в ателието на инж. Тодор Ганарев и инж. Радиана Дервенска в България.
В приветствен адрес във връзка тържественото събитие, президентът Румен Радев приветства "родолюбивата българска общественост ", която, "благодарение на своята сила и отдаденост, докара тази толкоз българска самодейност до сполучлив свършек ". "Васил Левски е заветът и посоката, която всички българи би трябвало да следваме, без значение от това в коя точка на света се намираме ", се споделя в обръщението на Радев.
Първата копка за построяването на бронзовия бюст на Левски бе направена на 16 юли, два дни преди отбелязването на 180-ата годишнина от рождението му.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР