Първият от поръчаните общо 256 нови самолета вече е в

...
Първият от поръчаните общо 256 нови самолета вече е в
Коментари Харесай

Wizz Air става по-зелена компания с Airbus A321neo

Първият от поръчаните общо 256 нови самолета към този момент е в Хановер

A320neo обезпечава 20% спестовност на гориво и понижава шума с 50% (източник: WizzAir)

Нискотарифният транспортьор Wizz Air получи в Хамбург своя първи от общо 256 поръчани самолета Airbus A321neo, с които самолетната компания става най-големият клиент на Airbus в света за този модел и ще понижи екологичния си отпечатък.

A321neo е аероплан от ново потомство, оборудван с два мотора Pratt & Whitney GTF и с най-широката в света кабина с една пътека с 239 места и с еднокласна настройка, като предлага типичните за Wizz Air еластичност, спестовност на гориво и ниски оперативни разноски.

Към днешна дата Wizz Air към този момент ръководи флотилия от 108 самолета Airbus A321 и A320, изпълняващи полети в цяла Европа. С 5 самолета A321ceo и 256 броя поръчани A321neo и A320neo, компанията е най-големият клиент на Airbus по света за този вид самолети.

A320neo и неговите производни модели самолети от вида neo употребяват мотори от ново потомство и новаторски дизайн на кабината, осигуряващи 20% спестовност на гориво. A321neo също по този начин идва със обилни екологични преимущества, като съвсем 50% понижение на шума спрямо предходното потомство самолети.
още по тематиката
От стартирането му в употреба при започване на 2016 година моторът Pratt & Whitney GTF показва обещаната дарба да понижи изгарянето на гориво с 16% и на излъчванията на азотен оксид с 50%.

„ Този новаторски аероплан ще ни разреши да се превърнем в една от най-зелените самолетни компании и в същото време да понижим оперативните си разноски в актуалната макроикономическа среда “, разяснява идването на първия A320neo Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР