Първият от общо пет планирани мобилни ваксинационни пункта на БЧК

...
Първият от общо пет планирани мобилни ваксинационни пункта на БЧК
Коментари Харесай

Мобилен ваксинационен пункт на БЧК започва работа в Бургас |

Първият от общо пет планувани мобилни имунизационни пункта на БЧК ще започва своята активност на 13 май 2022 година на площад „ Тройката “, намиращ се на ул. „ Александровска “ в град Бургас.

На посочената локация ще бъде ситуиран кемпер, който ще е изцяло оборудван според условията за краткотрайни имунизационни пунктове.

Ваксинационният пункт ще разполага с екип от доктор и здравна сестра, които ще бъдат разполагаем на жителите на Бургас всеки работен ден от 10:00 до 16:00 часа. Всички заинтригувани жители и посетители на морския град ще имат опция да се осведомят на място за имунизациите и техните изгоди и по избор да се ваксинират изцяло гратис.

На 14 май 2022 година имунизационният екип ще бъде разполагаем на гостите на „ Фестивал на зелениката 2022 година “ в м. „ Харманята “ в с. Бродилово, община Царево. Всички гости на събитието, които имат предпочитание, ще могат да се осведомят и имунизират, според своите желания за избор на ваксина. В допълнение доброволци на Български Младежки Червен кръст ще вземат участие интензивно във фестивала с на практика препоръки и проява на първа долекарска помощ.

Българският Червен кръст продължава своите старания в реализирането на сложна стратегия в посока ограничение на пандемията от COVID-19, която се реализира с помощта на Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП).

Програмата „ Дейности в отговор на COVID-19 в България “ има за цел доста да разшири имунизационния обсег и да подкрепи най-засегнатите общности от вируса. БЧК затвърждава напъните си в тази посока с разполагането на мобилен имунизационен пункт в град Бургас, който ще даде опция на жителите и гостите на града да се имунизират против COVID-19.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР