Първият от двата самолета на Руската федерация, които трябва да

...
Първият от двата самолета на Руската федерация, които трябва да
Коментари Харесай

Два самолета прибират руските дипломати в родината им

Първият от двата самолета на Руската федерация, които би трябвало да приберат съветските дипломати, кацна на летище София към 13 ч.

Двата самолета ще отведат в родината им експулсираните 70 дипломати и чиновници на съветското посолството у нас и техните близки.

Според непотвърдена информация общата численост на руснаците, които ще изоставен през днешния ден страната ни, е към 170 души. Руски дипломати и техните родственици и близки бяха докарани с рейсове на Терминал 2 и се насочиха за инспекция на документите и багажа на гишетата. Някои от тях пристигнаха и с коли.

Те отхвърлиха да разясняват какво мислят за решението на българското държавно управление в оставка, което ги разгласи за личност нон грата на 28 юни.

Очаква се те да излетят от София в 15 ч.

Гранична полиция пази региона на летището и не разрешава навлизането на медиите в постройката на „ Летище София ”.

На 28 юни министър председателят в оставка Кирил Петков заяви, че България отзовава 70 съветски дипломати и дипломатически чиновници.

„ Отзоваваме 70 съветски дипломати. Всеки, който работи за непознати ползи, ще бъде свикан да се върне назад в страната, откъдето е пристигнал “, съобщи Петков.

Последва нота от Руската федерация България да отдръпна изгонването на съветските дипломати. След отвод от наша страна, съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова съобщи, че Русия обмисля да затвори посолството си у нас, както и българското в Москва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР