Първият от 20-те влака, които ще се движат по третата

...
Първият от 20-те влака, които ще се движат по третата
Коментари Харесай

Завършени са 70% от първия етап на третия метролъч

Първият от 20-те влака, които ще се движат по третата линия на метрото, към този момент се намира в едно от халетата на новото хранилище на ул. " Житница ". Още на 16 юли се чака да дойде и втората мотриса, а при започване на август - третата. Останалите се чакат в столицата до началото на 2019 година, оповестява БНР.

Метродепото в " Красна поляна " е в развой на създаване и би трябвало да бъде приключено до края на годината, като ще бъде оборудвано с тежкотоварни кранове и два локомотива за маневри - българско произвеждане. Кметът на София Йорданка Фандъкова извърши ревизия на оборудването и прегледа новия метровлак. Тя изясни до каква степен е стигнало осъществяването на строителните действия по третия метролъч:

Над 75% е осъществяването на новото хранилище. Общо на първия стадий от осемте километра и първите осем метростанции от третата линия на метрото осъществяването е към 70 %, като над 3 километра от тунелите към този момент са изкопани от тунелопробивната машина. В момента тя се намира на метростанцията на НДК.

Фандъкова напомни, че през есента на 2019 година е пусковият период за първия стадий от осем метростанции от третия метролъч. Вторият стадий - четири километра от това трасе, които се построяват до Околовръстния път при " Горна баня ", би трябвало да бъде приключен до началото на 2020 година.

Улица " Житница " ще бъде напълно актуализирана идващото лято, заяви още столичният кмет.

Новите влакове за столичното метро, които ще са с дължина 60 и 80 метра, са съобразени с упования пътникопоток, уточни изпълнителният шеф на " Метрополитен " Стоян Братоев . Основните функционалности по придвижването им ще извършва автоматиката, само че всеки трен ще има ватман, чиито функционалности ще бъдат лимитирани. Цената на влаковете, според публичната поръчка, е 5,1 млн. евро, като тя е сложна и в нея са включени и шест системи за ръководство. Метростанциите ще бъдат с преградни стени сред влаковете и пероните.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР