Първият орбитален полет на прототипа на космическия кораб Старшип (Starship)

...
Първият орбитален полет на прототипа на космическия кораб Старшип (Starship)
Коментари Харесай

Първият полет на Старшип може да е следващата седмица

Първият орбитален полет на прототипа на галактическия транспортен съд " Старшип " (Starship) на компанията " Спейс Екс " може да бъде сбъднат идната седмица, съобщи Ройтерс, като цитира план-график на Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати.

Изстрелването е планувано за 10 април, а за аварийните дати са посочени 11 и 12 април.

Компанията " Спейс Екс " на милиардера Илон Мъск би трябвало обаче да получи позволение за първия орбитален тестови полет от Бока Чика, Тексас.

" Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати не е издала още лиценз…, а известието за плануваните дати не би трябвало да се пояснява като знак, че е взето решение... ", се споделя в изказване на институцията.

От компанията на Илън Мъск не дадоха отговор на отправено питане за коментар.

Разрешително за изстрелването на ракетата може да бъде издадено в понеделник, твърди пред Ройтерс източник, осведомен с процедурата, само че отказал да бъде назван. Процесът на лицензиране, макар че е покрай довеждане докрай, може да отнеме по-дълго поради инспекция на екологичното сходство.

Космическият транспортен съд за многократна приложимост " Старшип " е предопределен за полет до Марс и е планиран да транспортира 100 души. Прототипи към този момент са направиха няколко тестови полета назад към Земята, само че до момента те бяха в границите на земната атмосфера, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР