Първият ни медицински хеликоптер ще има готовност да участва в

...
Първият ни медицински хеликоптер ще има готовност да участва в
Коментари Харесай

Медицинският ни хеликоптер ще участва в мисии най-рано от началото на май

Първият ни медицински хеликоптер ще има подготвеност да взе участие в задачи най-рано при започване на май. Пилотите, които ще извършват HEMS задачи, към момента не се приключили наложителното образование с летателната машина, оповестиха от Министерството на превоза за БНР. Това е повода въздушната ни кола за спешна помощ да не се употребява в обстановки като случая с простреляното във Враца дете. (В събота при случай 12-годишно момче простреля с въздушна пушка двегодишно дете, което след това бе превозено до „ Пирогов “ в София с боен хеликоптер. Това породи въпроси за единствения към този момент у нас медицински хеликоптер, който би трябвало да се употребява в сходни обстановки, б. р.)

Шестимата водачи, които ще летят с медицинския ни хеликоптер, би трябвало да създадат по 10 часа образование на машината. Очаква се то да бъде приключено през тази седмица.

През идната е планувана инспекция на пилотския състав на „ България Хели Мед Сървиз “ от страна на италианската компания производител, от която закупихме хеликоптера. След това ще бъде извършено образование на медицинските ни екипи в границите на 3 дни и тогава ще има подготвеност за осъществяване на HEMS задачи, излиза наяве от информацията на транспортното министерство.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР