Първият модулен паркинг в България беше открит с водосвет в

...
Първият модулен паркинг в България беше открит с водосвет в
Коментари Харесай

Откриха първия модулен паркинг в България

Първият модулен паркинг в България беше открит с водосвет в Пловдив, съобщи БНР. Лентата прерязаха регионалният шеф Дани Каназирева и един от притежателите - рали първенецът Костадин Щерев.

Съоръжението се намира директно до Сточна гара в Пловдив, построено е напълно от железни модули на 7 етажа. Капацитетът му е 15 автомобила, само че при интерес може да бъде разширено с още равнища и модули на широчина, изясни един от притежателите Димитър Иванов. Такива уреди са познати от десетилетия в Япония и Съединени американски щати. То дава опция за улеснение на сложното паркиране в огромните градове. Първият подобен паркинг е от 1920 година в Ню Йорк, посочи Щерев. Той акцентира, че паркингът е изцяло подвижен и се сглобява за 20 дни. Според него такова оборудване би улеснило паркирането и у нас.

„ Самото оборудване е роботизирано. Има всички типове отбрани, тъй че евентуалният клиент сега, в който спре автомобила, да се усеща спокоен, че колата е предпазена. Когато модулите са поставени на избрани места, където има проблем с паркирането и придвижването, прибирането на автомобила става доста бързо. Когато има модулен автоматизиран паркинг, клиентът стопира на обозначеното място за паркиране, слиза от автомобила, заключва го и той се прибира на място, тъй че да е предпазен и да не пречи на никой. Няма маневри, няма случай някой да е спрял изкривено. Автомобилът се прибира автоматизирано - самата машина дефинира дължината и височината на колата и я прибира на тъкмо несъмнено място “, изясни Костадин Щерев. 

Той означи още, че цената за този паркинг не се разграничава от тези на останалите паркинги в центъра на Пловдив. Паркингът работи 24 часа, има защита и видеонаблюдение, а оборудването устоя на стихии и мощен вятър.

„ Идеята ни е да създадем цялост от съвременно и елементарно паркиране, което не заема доста място, а в същото време всеки миг знаеш какво се случва с колата ти “, разяснява рали състезателят.

" Вече обмисляме 6 места в регион „ Централен “, където биха могли да се слагат такива паркинги ", изясни зам.-кметът на региона Тошо Пашов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР