Първият министър на Шотландия Никола Стърджън излезе с изявление, в

...
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън излезе с изявление, в
Коментари Харесай

Стърджън нападна Мей, интересите на партията ѝ били пред тези на хората

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън излезе с изказване, в което разкритикува остро английския министър председател Тереза Мей, че слага ползите на Консервативната партия преди ползите на хората и техния витален стандарт.

Коментарите на Стърджън бяха направени, откакто Мей реши да отсрочи гласуването в Камарата на общините за съглашението ѝ с Европейския съюз за Брекзит, което в началото беше планувано за на следващия ден.

 Тереза Мей отсрочва гласуването за Брекзит
Тереза Мей отсрочва гласуването за Брекзит

Критиците ѝ я упрекнаха, че държавното управление е в " безпорядък "

" Ако приемем, че тези информации са точни, това е преломен миг и акт на тъпо безволие от страна на държавното управление на консерваторите, което излезе от пътя и в този момент се разпада в цялостен безпорядък . Това е дефинитивно доказателство, че ползите на надълбоко разграничената Консервативна партия значат надалеч повече за премиера от работните места и стандарта на живот на хората. Това е непростимо тичане от отговорност, а английското държавно управление в този момент би трябвало да се маха от пътя и да разреши на други да поемат властта ", акцентира Стърджън.

Тереза Мей ще приказва пред английския парламент в 17:30 часа, като се чака публично да разгласи, че гласуването за нейното съглашение за Брекзит се анулира.

 Евросъдът реши: Англия може да анулира Брекзит
Евросъдът реши: Англия може да анулира Брекзит

Без разрешението на останалите 27 страни членки на Европейски Съюз

От своя страна министър председателят на Ирландия Лео Варадкар съобщи, че няма да има съглашение за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз без правно обвързващ предпазен механизъм, който предотвратява твърдата граница на ирландския остров .

Варадкар повтори позицията на Европейската комисия, наблягайки, че няма да е допустимо да се възобновят договарянията за Брекзит. Той повтори, че съглашението, което към този момент е реализирано сред двете страни, което включва предпазен механизъм за ирландската граница, е " единственото съглашение на масата " за договаряния.

Междувременно ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер настоя, че Брюксел няма да предоговаря съглашението за Брекзит с Лондон, потвърждавайки още веднъж, че съглашението, което е на масата, е най-хубавото и само допустимо.

 Шотландия заприказва за втори референдум за Брекзит
Шотландия заприказва за втори референдум за Брекзит

След днешното решение на Съда на Европейския съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР