Първият месец на лятото приключва, температурата на въздуха се повишават,

...
Първият месец на лятото приключва, температурата на въздуха се повишават,
Коментари Харесай

Градинарите посочиха 6 задължителни дейности в лятната градина в края на юни

Първият месец на лятото завършва, температурата на въздуха се покачват, дъждовете стават все по-малко и растенията в градината се нуждаят от избрана грижа през този интервал.

Опитните градинари описаха кои 6 действия в градината са идеални за края на юни:

1. Връзване

Домати, катерещи се рози, клематис - всички растения, които се нуждаят от опора по време на напредък, се нуждаят от нея тъкмо в този момент.

2. Подрязване

Вечнозелените растения и шубраци дават доста дълги издънки. В това те са като хората: имат потребност от подкастряне. Ако вашите издръжливи растения към този момент са избледнели, това е идеалният миг за резитба. Обърнете особено внимание на живия плет, люляка, хвойна и японските кленове.

Ако напролет замръзналите клони и издънки не са били отрязани, време е да го извършите през юни. Живите клони към този момент са израснали, тъй че ще бъде по-лесно да се намерят мъртви и сухи.
 Грешката, която даже опитните градинари позволяват с плевелите през лятото Грешката, която даже опитните градинари позволяват с плевелите през лятото
Дори опитните градинари позволяват съдбовна неточност с плевелите през лятото.  Широко публикувано е убеждението, че през топлите ме...

3. Торене

Растенията ни демонстрират по външния си тип и скоростта на напредък, когато се нуждаят от хранителни субстанции. Сега е най-хубавото време на годината да внесете сезонен тор или да разнесете готовия компост над кореновата зона.

4. Борба с инсекти и заболявания

Изберете устойчиви артикули за битка с вредителите и заболяванията. Дори и да не отстранят изцяло казуса, несъмнено ще забавят развиването си до задоволително равнище.

5. Сухи цветя
 Поставете това в дупката, когато садите доматите и ще се радвате на изобилна годишна продукция Поставете това в дупката, когато садите доматите и ще се радвате на изобилна годишна продукция
1. Тор и изпражнения Пилешки или гълъбови изпражнения за поддържане на доматите Няма място за свеж оборски тор в дупката за засажд...

Някои растения могат да цъфтят още веднъж, в случай че повяхналите цветя се отстранят, преди да произведат семена. Енергията, която би била употребена за размножаване, ще премине в разцвет в края на сезона. Много трайни и едногодишни растения стартират да цъфтят в отговор на резитбата по това време на годината.

6. Сеитба

Бързо растящият боб, репичките, морковите и цвеклото, които могат да бъдат засети в края на юни, ще бъдат подготвени за годишна продукция след няколко седмици. Бързо растящи цветя могат да бъдат открити и в градинските центрове.

До края на юни съвсем всичко е засадено в градината, само че нещата не свършват дотук.

Редовно поливане
 Ето по какъв начин да изгоним мравките от градината Ето по какъв начин да изгоним мравките от градината
Мравките са скучен пакостник, който лази по растенията ни, постоянно и влиза вкъщи. Със сигурност на никой не му е прелестно да се разсъни от...

Не забравяйте да поливате постоянно, изключително в горещо и изсъхнало време. Най-добре е да извършите това рано сутринта, когато въздухът е към момента студен и водата не се изпарява толкоз бързо.

Разрохкване и мулчиране на почвата

След поливане почвата към дърветата и храстите би трябвало да се разрохка. Това улеснява по-бързото навлизане на водата до корените.

Изтъняване и плевене

Плевелите порастват още по-бързо във влажна и добре подхранена почва. Те пречат на развиването на растенията, тъй че с цел да съберете добра годишна продукция в края на лятото, би трябвало постоянно да плевите и разреждате лехите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР