Първият междуучилищен отбор по роботика в Плевен ще направи демонстрация

...
Първият междуучилищен отбор по роботика в Плевен ще направи демонстрация
Коментари Харесай

Детски отбор по роботика в Плевен показва свои умни машини

Първият междуучилищен тим по роботика в Плевен ще направи проява на съединени и програмирани в него „ умни машини “. Отборът е от деца на възраст 7-14 години, които учат в четири плевенски учебни заведения. От декември м.г. те посещават занятията на клуба по роботика в Сугестопедия център в регионалния град. Демонстрацията ще бъде на 12 април от 18,00 ч. в Градската градина. На нея децата ще получат документи за приключен първи модул от образованието им по роботика, заяви Преслав Гайдарски, началник на плана за откриване на Сугестопедия центъра.
„ Обучението при нас е опция за децата от Плевен да получат достъп до така наречен умна просветителна среда. Това е и главната упоритост на нашия Център. Живеем в ера, в която човешкото знание непрестанно се развива и има потребност да се обогатява. В същото време преподавателите в класните стаи може би незадоволително вървят в крайник с времето. А при нас децата имат достъп до технологиите, свързани с 3D модели, с виртуална действителност, роботика, космонавтика и други “, твърди Преслав Гайдарски.
Той добави, че една от задачите на Центъра е да се показа роботиката като наличен за децата метод за преодоляване на програмирането и актуалните технологии. Участниците в тима работят със модерни лего-конструктори, които развиват разнообразни умения. Децата първо би трябвало да сглобят частите на робота. После - да свържат неговите детайли по този начин, че той да може да работи. След това със програмен продукт програмират дилемите, които роботът би трябвало да извършва.
На 12 април публиката ще види какво могат да вършат роботите, които децата и техните преподаватели - Михаела Цветанова и Теодор Николов, са изготвили.
Центърът ще провежда през лятото приключенско-експедиционен лагер „ Атлантида “, който ще се организира в Белене на три смени. Там е Природен парк „ Персина “. Сутрин децата ще работят по роботика, галактически провокации за деца и 3D моделиране – ще основават модели с 3D принтер и 3Д химикалки. След обяд ще опитват, ще изследват и ще се срещнат с благосъстоянието на флората и фауната на естествения парк. Ще посещават ферми, ще създават хвърчила, ще се състезават и така нататък, заяви още Преслав Гайдарски.
Възпитаници на клуба направиха пред медиите мини проява на един от съединените от тях роботи. В началото „ умната машина “ обърка чашките, в които поставя цветните плочки, само че дребните робо-конструктори незабавно коригираха грешката в програмирането и тя извърши поставената й задача.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР