Първият мач на Новак Джокович след триумфа му на Уимбълдън

...
Първият мач на Новак Джокович след триумфа му на Уимбълдън
Коментари Харесай

Джокович и Типсаревич нямаха шанс на двойки в Синсинати

Първият мач на Новак Джокович след триумфа му на Уимбълдън приключи със загуба. Световният №1 на сингъл и сътрудникът му Янко Типсаревич отстъпиха пред Лукаш Кубот и Марсело Мело с 2-6 3-6 в първи кръг на Мастърса в Синсинати.

Двамата сърби, които са играли дружно няколко пъти, не съумяха да се опълчват на вторите в схемата и останаха към час на корта. Допуснаха общо три пробива и не стигнаха до брейкбол нито един път, като в последна сметка напуснаха конкуренцията. Шампионът от 2016 при двойките Мело и сътрудникът му не престават напред против Раду Албот/Карен Хачанов или Кристиан Гарин/Беноа Пер.

Our defending champion is a man of the people

We see those high s, @DjokerNole!#CincyTennis | @WesternSouthern pic.twitter.com/oiBfFQHkNS
— Western & Southern Open (@CincyTennis) August 11, 2019
През юли Новак Джокович отрази два мачбола и надви във край за историята против Роджър Федерер. Сърбинът отбрани трофея си от Уимбълдън, откакто се наложи със 7-6(5) 1-6 7-6(4) 4-6 13-12(3) в гладиаторска борба на централния корт, траяла пет часа.

Двубоят се трансформира в най-дългия край на сингъл в историята на Уимбълдън. След доста трагични моменти и обрати двамата стигнаха до съдбоносен тайбрек при 12-12, а по този начин записаха още едно историческо достижение. До момента дългият гейм в този си формат не бе „ дебютирал “ в мач на сингъл в конкуренцията, само че това се случи на финала, а Джокович надви, с цел да стигне до трофея.

След редица обрати международният №1 завоюва своя пети трофей на “свещената трева “, както и 16-и в шампионатите от Големия шлем. Топ поставеният сподели психическата си резистентност в целия дуел, а при 7-8 в петата част на два пъти не разреши на Маестрото да завоюва и да вдигне деветата си купа на Уимбълдън, както и 21-а в конкуренциите от Шлема.

Shades of a Champion #CincyTennis | @DjokerNole pic.twitter.com/tPyMEu2wK1
— Western & Southern Open (@CincyTennis) August 10, 2019
Междувременно именитите Боб и Майк Брайън записаха своята победа №1100 като тандем в Тура. 41-годишните американци надвиха над Жереми Шарди и Фабрис Мартен със 7-6(4) 3-6 10-7 на старта в Синсинати.

След като двамата минаха втори кръг в Монреал предходната седмица, Боб записа своя триумф №1100 на двойки, само че в този момент братята го вършат като тандем.

41-годишните близнаци са определяни като най-великия дует в историята на тениса, като единствено те и още четирима състезатели имат най-малко 750 победи на двойки в Тура. Боб е спечелил 118 трофеи с Майк, в това число 16 трофея от Големия шлем, а на сметката си има седем оценки при смесените двойки. Брат му пък е със 123 трофея.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР